Seminarieserie för fordonsindustrin får fortsättning

Målgruppen för seminarieserien är små och medelstora företag, inom framför allt fordonsindustrin. Foto: Pixabay

Under våren har företag inom tillverkningsindustrin fått chansen att lära sig mer om möjligheterna med additiv tillverkning. Ett lyckat koncept som får en förlängning till hösten.

Alfred Nobel Science Park har tillsammans med ingenjörsföretaget Etteplan anordnat sex digitala träffar via plattformen Teams, något som 3dp.se skrev om tidigare i år. Seminarieserien har i första hand riktat sig till små och medelstora företag inom fordonsindustrin.

– Syftet är att ge en översiktlig kunskap och inblick i additiv tillverkning av metallkomponenter. Målet är att öka medvetenheten inom AM så att företagen i framtiden kan identifiera när tekniken kan ge konkurrenskraftiga affärsmöjligheter, säger Christopher Sund vid Alfred Nobel Science Park i ett pressmeddelande.

Ta användningen till nästa nivå

Fokus för seminarierna har varit produktkostnader, affärsmöjligheter och industrialisering genom 3d-printing. Många av företagen använder redan AM-tekniken i dag för att göra till exempel prototyper och gripdon, men ett viktigt syfte med träffarna har varit att guida företagen till nästa nivå.

I höst är det dags för en ny omgång seminarier. Även då ska Etteplan hålla i taktpinnen.

Seminarieprogrammet har tagits fram av Alfred Nobel Science Park i samarbete med Mälardalen Industrial Technology Center (MITC) i projektet Transmission, med stöd av EU:s regionala fond.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: