Nya SLS-skrivaren ska ge skjuts uppåt

David Johansson och Nicklas Ingvarsson framför den nya SLS-skrivaren EOS P 396.

Nystartade servicebyrån Polyshape i Huskvarna utökar verksamheten med en SLS-skrivare från EOS av modellen P 396. – Det är en snabb och bra maskin med hög kapacitet, säger David Johansson på Polyshape.

De två delägarna David Johansson och Nicklas Ingvarsson drev mellan 2014 och 2018 servicebyrån Preshape tillsammans. Under den tiden hade de föregångaren till EOS P 396, därför var valet inte svårt när de nu skulle göra en maskininvestering till sitt nya företag.

– Det är maskin vi känner till och vet fungerar bra, och EOS är en tillverkare med gott renommé på marknaden.

Maskinen är redan installerad och det första jobbet är kört. I huvudsak kommer Polyshape använda den för att skriva ut snabba prototyper och korta serier i materialet PA 2200. För den som önskar få sina SLS- detaljer infärgade kan det ordnas, alternativt lackera den i rätt kulör.

Verksamheten rullar på

Polyshape startade tidigare i våras och 3dp.se skrev om företaget i början av april. Företaget erbjuder tillverkning med de olika teknikerna SLA, SLS och vakuumgjutning. Man har inte riktat in sig på något specifikt affärsområde utan vänder sig till potentiella kunder inom en rad olika branscher.

Den första tiden har rullat på bra, säger David Johansson.

– Vi har fått in nya uppdrag och jobbar med alla teknikerna. Verksamheten är i gång så det känns bra. Vi vill såklart öka ännu mer och nästa steg blir att anställa, men det blir nog inte aktuellt innan semestern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: