Släpper fyra nya material till “Figure 4”

3D Systems “Figure 4”-skrivare. Foto: Pressbild

3d-skrivartillverkaren 3D Systems har lagt till fyra nya “Figure 4”-hartsvarianter i sin materialportfölj, som de menar kommer att “revolutionera avancerad produktion”. 

De nya “Figure 4”-materialen är “High Temp 150C FR Black”, “Tough 65C Black”, “Tough 60C White” och “Rigid Grey”. De har antingen förbättrad flamsäkerhet, styrka eller biokompatibilitet, något som gör dem väl anpassade till en antal slutproduktions- och prototypapplikationer inom konsumentelektronik, bilindustri, hälsotjänster, industri och luftfart.

– De senaste förbättringarna i “Figure 4”-portföljen hjälper våra kunder att producera delar som inte bara förbättrar prestandan, men även produktiviteten, säger Edwin Hortelano, Senior VP of Materials Engineering & Development på 3D Systems.

Flamsäker och halogenfri

3D Systems har utvecklat flamsäkert och halogenfritt material med den nya “High Temp 150C FR Black”-iterationen till sin “Figure 4”-harts. Den ultrastyva polymeren sägs ha utmärkt ytkvalitet samtidigt som den ger noggranna delar, och den är även certifierad för användning inom krävande elektronik och rymdfart.

Med en tjocklek på 2 eller 3 millimeter är  “High Temp 150C FR Black” UL94 V0-klassificerad för att producera elektroniska komponenter som skydd och hylsor för kretskort (PCB).

Text: Roger Stormo

Översättning: Anja Degerholm

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]