Släpper fyra nya material till “Figure 4”

3D Systems “Figure 4”-skrivare. Foto: Pressbild

3d-skrivartillverkaren 3D Systems har lagt till fyra nya “Figure 4”-hartsvarianter i sin materialportfölj, som de menar kommer att “revolutionera avancerad produktion”. 

De nya “Figure 4”-materialen är “High Temp 150C FR Black”, “Tough 65C Black”, “Tough 60C White” och “Rigid Grey”. De har antingen förbättrad flamsäkerhet, styrka eller biokompatibilitet, något som gör dem väl anpassade till en antal slutproduktions- och prototypapplikationer inom konsumentelektronik, bilindustri, hälsotjänster, industri och luftfart.

– De senaste förbättringarna i “Figure 4”-portföljen hjälper våra kunder att producera delar som inte bara förbättrar prestandan, men även produktiviteten, säger Edwin Hortelano, Senior VP of Materials Engineering & Development på 3D Systems.

Flamsäker och halogenfri

3D Systems har utvecklat flamsäkert och halogenfritt material med den nya “High Temp 150C FR Black”-iterationen till sin “Figure 4”-harts. Den ultrastyva polymeren sägs ha utmärkt ytkvalitet samtidigt som den ger noggranna delar, och den är även certifierad för användning inom krävande elektronik och rymdfart.

Med en tjocklek på 2 eller 3 millimeter är  “High Temp 150C FR Black” UL94 V0-klassificerad för att producera elektroniska komponenter som skydd och hylsor för kretskort (PCB).

Text: Roger Stormo

Översättning: Anja Degerholm

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.