Amerikanska försvaret testar svenska legeringar

Johan Bäckström tog över som vd efter Martin Nilsson i september 2020. Foto: VBN Components

Uppsalaföretaget VBN Components har fått en genombrottsorder från amerikanska försvaret. Tre av bolagets legeringar, kända under namnet Vibenite, ska nu testas för ett antal applikationer.

– Den här ordern betyder otroligt mycket för oss då den kan öppna upp för fler uppföljningsorder från amerikanska försvarets underleverantörer, men även från många andra aktörer i bland annat Europa, säger Johan Bäckström, vd för VBN Components i ett pressuttalande.

VBN Components har sedan starten 2008 fokuserat på att utveckla slitstarka metaller. Det var också materialens prestanda och  livslängd när det gäller 3d-printade metallkomponenter som var avgörande för ordern från det amerikanska försvaret. En viktig order för det snabbt växande företaget som ser Nordamerika som en högintressant marknad.

I materialportföljen har VBN Components “världens hårdaste stål”, Vibenite 290 som lanserades 2017, och “världens första 3d-printade hårdmetall”, Vibenite 480 som kom 2018. Enligt företaget är materialens främsta egenskaper extremt nötningsmotstånd, värmetålighet och komplexa former.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]