Projekt ska lyfta AM för mindre företag

Ett program med inspirerande seminarier och praktisk experthjälp ska få fler små och medelstora företag i östra Mellansverige att upptäcka fördelarna med industriell additiv tillverkning. Projektet kallas AM LIFT och startar i höst.

Bakom initiativet står Alfred Nobel Science Park, Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång och MITC, Mälardalen Industrial Technology Center. Tillsammans har man fått finansiering av Tillväxtverket, Region Sörmland, Region Örebro och Region Östergötland för att genomföra projektet. Det ska pågå från den 1 augusti 2021 och ett år framåt.

De deltagande företagen ska erbjudas inspirerande seminarier med experter från branschen, riktade tekniska workshops och produktutveckling med hjälp av AM-experter.

– Vi ser fram emot att, tillsammans med företag som har expertis inom området, ha möjlighet att utveckla ett program som kan fungera som en stor testmiljö för företag i Östra Mellansverige, säger Mikael Melitshenko, projektledare på Alfred Nobel Science Park, i ett pressuttalande.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printing till kaffet

Replique och Miele har inlett ett samarbete om att producera 3d-printade tillbehör. Repliques 3d-utskriftsplattform har integrerats i Mieles webbutik, vilket möjliggör till exempel produktion i så lite som ett exemplar, och snabb och kostnadseffektiv tillgång till marknaden.

Publicerat av: