Makerbot rensar luften med nytt system

“Clean Air” är ett filtreringssystem för Makerbots METHOD X-3d-skrivare.

Nyligen släppte tillverkaren Makerbot, “Clean air”, ett smart HEPA-filtreringstillbehör för METHOD X-3d-skrivare. Systemet är utformat för att filtrera bort mycket små partiklar under printprocessen.

Varför filtrera? De flesta 3d-skrivare fungerar bra utan filtrering, och många har inte ens skåp. Anledningen till att filtrering behövs på 3d-skrivare med FFF-tekniken är att de värmer upp polymererna till en temperatur där ämnet ändrar karaktär och blir glasaktigt. Denna process frigör två typer av negativa utsläpp: nanopartiklar och VOC, flyktiga organiska föreningar.

Den bästa lösningen för att undvika VOC och nanopartiklar är att helt enkelt ventilera rummet där 3d-skrivaren finns. Installation av ventilation är dock inte alltid möjlig. Makerbot har lagt märke till dessa problem och har därför utvecklat ett nytt specialtillbehör för sin METHOD X-serie som heter “Clean Air”. Systemets HEPA-filter är utformat för att filtrera ultrafina, mycket små, partiklar under printprocessen. Interna tester visar att “Clean Air” tar bort 95 procent av de ultrafina partiklarna.

Rekommenderat pris är cirka 900 amerikanska dollar.

 

Uppbyggnaden av Clean Airs filtreringssystem.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.