3d-printing till kaffet

Exklusiva 3d-printade tillbehör från Miele, kaffeklämmor i två olika storlekar, separator och borrhålsrengöring i materialet glykolmodifierat polyetylentereftalat (PETG). Foto: Miele.

Replique och Miele har inlett ett samarbete om att producera 3d-printade tillbehör. Repliques 3d-utskriftsplattform har integrerats i Mieles webbutik, vilket möjliggör till exempel produktion i så lite som ett exemplar, och snabb och kostnadseffektiv tillgång till marknaden.

Det var i maj 2020 som Miele startade sitt 3D4U-projekt för att ge kunder gratis design av tillbehör som kan 3d-printas och som de själva kunde skriva ut. Efterfrågan på dessa visade sig vara så hög att företaget fick idén att erbjuda sådana produkter även till de kunder som inte har egna 3d-skrivare. Med Replique blir denna revolutionerande idé nu en skalbar affärsmodell. Fysiska tillbehör behöver inte längre lagras i stora mängder i ett lager. Istället lagras mönstren i ett digitalt lager och produceras på begäran med de senaste teknikerna för 3d-utskrift. Till att börja med lanseras tre tillbehör i Mieles webbutik: kaffeklämman, borrhålsrengöraren och en separator som är ett dammsugartillbehör. Produktportföljen kan därefter utökas.

Planerar att utöka sortimentet

Replique och BASF 3D Printing Solution (under varumärket Forward AM) är de första som implementerar en “Good Manufacturing Practice” (GMP) för 3d-utskrift av polymerdelar för livsmedelskontakt. Med konstant övervakning av alla digitala produktionsprocesser uppfyller Replique de höga kvalitetsstandarder som Miele ställer.

Miele kan efterhand lansera nya produkter med Repliques 3d-utskriftsplattform. Tack vare möjligheten till digital lagring och produktion on demand har Miele flexibiliteten att erbjuda kunderna nya tillbehör snabbt och kostnadseffektivt om bara ett enda exemplar ska produceras. Med Repliques helhetslösning drar Miele nytta av en enkel processintegration som kombinerar befintliga beställnings- och e-handelslösningar, automatisk orderhantering och expertkunskap inom 3d-printing av industriell kvalitet.

Replique och Miele planerar att utöka produktsortimentet på plattformen redan i år.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.