Wohlers diskuterar 3d-printing i ny podd

Terry Wohlers, grundare av Wohlers Associates, medverkar i det första avsnittet av företagets nya podcast-serie. Foto: Arkiv

Wohlers Associates, som står bakom den välkända Wohlers report, lanserar nu en podcast-serie om additiv tillverkning. Med hjälp av experter från branschen ska lyssnarna få ta del av kreativa sätt att använda 3d-printing och prognoser om utvecklingen på marknaden.

Det första avsnittet av “Wohlers Audio Series” släpptes den 29 juni och medverkar gör Wohlers grundare Terry Wohlers och Noah Mostow, director of market intelligence and publications på företaget. Premiären handlade om bakgrunden till den årliga Wohlers report som i år kom ut för 26:e året i rad. Om hur den gick från ett soloprojekt till att involvera ett nittiotal experter världen över.

Dessutom avhandlades tankar om framtiden för 3d-printing. Ett exempel på ett sådant ämne är materialutveckling. Enligt Wohlers Associates har fotopolymerer dominerat inom additiv tillverkning de senaste tre decennierna. På senare år har dock pulverbäddstekniken med polymer varit på stark frammarsch, och den är här för att stanna om man ska tro företaget.

 

Terry Wohlers och Noah Mostow under inspelningen av första avsnittet. Foto: Wohlers Associates

Trend mot mer tillverkning

De två programledarna är överens om att förflyttningen från prototyp- och verktygstillverkning till serieproduktion är nästa stora trend inom branschen. Och att det är en anledning till att tekniken med polymerpulver vinner mark.

– Det är inom tillverkningsindustrin som pengarna finns, säger Terry Wohlers i programmet.

Han förutspår även vilka branscher som potentiellt kan använda 3d-printing i framtiden i betydligt större utsträckning än i dag. Han nämner energisektorn, läkemedelsbranschen och livsmedelsindustrin som exempel på detta.

Du kan höra det första avsnittet “The History of the Wohlers Report and the Future of 3D Printing” på Apple Podcast, Spotify, Youtube eller via Wohlers hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.