Freemelt börsnoteras på Nasdaq

Ulric Ljungblad, vd för Freemelt. Foto: Pressbild/Arkiv

Den svenska 3d-skrivartillverkaren Freemelt noteras på Nasdaq First North Growth Market från och med den 7 juli. Börsnoteringen ska öka medvetenheten om företaget och deras produkter, skriver Freemelt i ett pressmeddelande.

Freemelt, som har huvudkontor i Mölndal utanför Göteborg, har utvecklat systemet Freemelt ONE för metallutskrifter som är skräddarsytt för forsknings- och utvecklingsarbete. Systemet använder så kallad E-PBF-teknologi, Electron Beam Powder Bed Fusion.

Utveckla nytt produktionssystem

Sedan starten 2017 har företaget gjort flera investeringsrundor, nu senast fick Freemelt in 85 miljoner kronor.

– Den nyligen genomförda investeringsrundan ger oss möjlighet att utveckla ett kraftfullt och kostnadseffektivt 3d-utskriftssystem för tillverkningsindustrin för att bredda vårt erbjudande i linje med vår långsiktiga strategi. Noteringen av Freemelt på Nasdaq First North Growth Market är ett viktigt steg i utvecklingen av företaget, vilket kommer att öka medvetenheten om Freemelt och våra produkter, säger vd:n Ulric Ljungblad i ett uttalande.

Nästa steg är att utveckla ett produktionssystem för additiv tillverkning baserat på E-PBF-tekniken och utvecklad för Freemelt ONE. Systemet kommer att lanseras på marknaden i utvalda affärsområden.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: