Freemelt börsnoteras på Nasdaq

Ulric Ljungblad, vd för Freemelt. Foto: Pressbild/Arkiv

Den svenska 3d-skrivartillverkaren Freemelt noteras på Nasdaq First North Growth Market från och med den 7 juli. Börsnoteringen ska öka medvetenheten om företaget och deras produkter, skriver Freemelt i ett pressmeddelande.

Freemelt, som har huvudkontor i Mölndal utanför Göteborg, har utvecklat systemet Freemelt ONE för metallutskrifter som är skräddarsytt för forsknings- och utvecklingsarbete. Systemet använder så kallad E-PBF-teknologi, Electron Beam Powder Bed Fusion.

Utveckla nytt produktionssystem

Sedan starten 2017 har företaget gjort flera investeringsrundor, nu senast fick Freemelt in 85 miljoner kronor.

– Den nyligen genomförda investeringsrundan ger oss möjlighet att utveckla ett kraftfullt och kostnadseffektivt 3d-utskriftssystem för tillverkningsindustrin för att bredda vårt erbjudande i linje med vår långsiktiga strategi. Noteringen av Freemelt på Nasdaq First North Growth Market är ett viktigt steg i utvecklingen av företaget, vilket kommer att öka medvetenheten om Freemelt och våra produkter, säger vd:n Ulric Ljungblad i ett uttalande.

Nästa steg är att utveckla ett produktionssystem för additiv tillverkning baserat på E-PBF-tekniken och utvecklad för Freemelt ONE. Systemet kommer att lanseras på marknaden i utvalda affärsområden.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.