Trendrapport: AM viktig i digital omställning

HP och 3dbpm Research rapport visar att additiv tillverkning är viktig i industrins digitala omställning. Foto: Vicens Gimenez/ HP

HP har tillsammans med 3dbpm Research undersökt trenderna inom additiv tillverkning i “HP AM Trends in EMEA Report”. Rapporten visar bland annat att 3d-printing spelar en viktig roll i den digitala omvandlingen av tillverkningsindustrin.

3dbpm Research har frågat ett antal tillverkande företag av olika storlekar med fokus på fem nyckelmarknader i Europa: Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien. Dessutom har man kompletterat med information från företag i Benelux-länderna. Studien genomfördes under maj till juni 2021.

Nästan alla svaranden, 96 procent, anser att additiv tillverkning gör det möjligt att få ut sin produkt snabbare på marknaden. Samtliga tillfrågade uppger att de inser vikten av att öka takten när det gäller digitaliseringen av produktionen. En viktig drivkraft för detta är att kunna tillverka produkter on demand, för 70 procent är det den primära drivkraften. En annan drivkraft är att få till mer hållbara arbetsflöden.

Hälften tillverkar kompletta slutprodukter

Vidare visar studien att 83 procent använder 3d-printing för att tillverka kommersiella produkter, och hälften svarar att de använder AM-tekniken för att producera kompletta slutprodukter.

Det finns en stor optimism inför framtiden. En stor andel, 63 procent, uppger att de kommer att investera mellan 100 000 euro och en miljon euro på digitalisering det kommande året. 95 procent tror att användningen av additiv tillverkning kommer att fortsätta att öka framöver.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printing till kaffet

Replique och Miele har inlett ett samarbete om att producera 3d-printade tillbehör. Repliques 3d-utskriftsplattform har integrerats i Mieles webbutik, vilket möjliggör till exempel produktion i så lite som ett exemplar, och snabb och kostnadseffektiv tillgång till marknaden.

Publicerat av: