Trendrapport: AM viktig i digital omställning

HP och 3dbpm Research rapport visar att additiv tillverkning är viktig i industrins digitala omställning. Foto: Vicens Gimenez/ HP

HP har tillsammans med 3dbpm Research undersökt trenderna inom additiv tillverkning i “HP AM Trends in EMEA Report”. Rapporten visar bland annat att 3d-printing spelar en viktig roll i den digitala omvandlingen av tillverkningsindustrin.

3dbpm Research har frågat ett antal tillverkande företag av olika storlekar med fokus på fem nyckelmarknader i Europa: Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien. Dessutom har man kompletterat med information från företag i Benelux-länderna. Studien genomfördes under maj till juni 2021.

Nästan alla svaranden, 96 procent, anser att additiv tillverkning gör det möjligt att få ut sin produkt snabbare på marknaden. Samtliga tillfrågade uppger att de inser vikten av att öka takten när det gäller digitaliseringen av produktionen. En viktig drivkraft för detta är att kunna tillverka produkter on demand, för 70 procent är det den primära drivkraften. En annan drivkraft är att få till mer hållbara arbetsflöden.

Hälften tillverkar kompletta slutprodukter

Vidare visar studien att 83 procent använder 3d-printing för att tillverka kommersiella produkter, och hälften svarar att de använder AM-tekniken för att producera kompletta slutprodukter.

Det finns en stor optimism inför framtiden. En stor andel, 63 procent, uppger att de kommer att investera mellan 100 000 euro och en miljon euro på digitalisering det kommande året. 95 procent tror att användningen av additiv tillverkning kommer att fortsätta att öka framöver.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]