Desktop Metal förvärvar ExOne

Ric Fulop, vd för Desktop Metal. Foto: Pressbild

Desktop Metal meddelar att företaget köper ExOne, pionjär inom binder jetting-tekniken, för 575 miljoner dollar. Tillsammans vill de accelerera utvecklingen mot massproduktion och det som brukar kallas AM 2.0.

I ett pressmeddelande skriver Desktop Metal att förvärvet innebär att de två företagens plattformar ska komplettera varandra och skapa en produktportfölj som kombinerar ett bra flöde, flexibilitet och en bredd av material. Genom att kombinera ExOnes säljorganisation med Desktop Metals globala nätverk med över 200 kanalpartners ska man kunna erbjuda fler lösningar med 3d-printing till företag av alla storlekar och driva utvecklingen av nya applikationer.

– Vi är glada över att få med ExOne i DM-familjen, så att vi tillsammans kan skapa den ledande AM-portföljen för massproduktion, säger Ric Fulop, vd för Desktop Metal.

Tror på en grönare framtid

Vidare säger Ric Fulop att förvärvet är ett viktigt steg i visionen om att öka takten när det gäller AM 2.0. Från ExOnes sida tror man att affären kan bidra till en mer hållbar framtid inom 3d-printing med grön teknologi.

– Vi ser fram emot att slå oss samman med Desktop Metal för att leverera en mer hållbar framtid genom vår gemensamma vision om additiv tillverkning och stora produktionsvolymer, säger John Hartner, vd för ExOne.

Förvärvet väntas vara genomfört under fjärde kvartalet 2021.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: