Satsar på bägge sidor av Öresund

Stefan Larsson på Lostboyslab öppnar nu tillsammans med 3DVerkstan ett kontor i centrala Malmö. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

3DVerkstan och Lostboyslab gör gemensam sak och öppnar kontor i centrala Malmö. Det ska inte bara öka 3DVerkstans närvaro i Skåne utan även på den danska marknaden. Företaget blir även nordisk partner åt Nexa3D.

Sedan starten 2014 har 3DVerkstan växt stadigt med fler produkter och varumärken i portföljen och fler medarbetare. I våras flyttade företaget in i nya lokaler i Solna i norra Stockholm, nu blickar man söderut och öppnar ett kontor i Malmö tillsammans med Lostboyslab.

Vellingebaserade designstudion och 3d-printingfabriken Lostboyslab har varit en viktig kund hos 3DVerkstan sedan mars 2020, med många intressanta projekt och samarbeten som bubblar, inte minst filament gjorda på återvunna material. När 3dp.se träffade grundaren Stefan Larsson i början av sommaren berättade han att det fanns planer på en “city farm” i centrala Malmö, en plats för viss tillverkning men framför allt ett skyltfönster för 3d-printing som industri.

– Jag tänker att det ska bli ett “Makerspace” för att få upp folks ögon för 3d-printing. Till exempel med föreläsningar om branschen och tekniken, sade Stefan Larsson då.

Patrik Rosén. Foto: Arkiv

Showroom med olika events

Nu ska planerna bli verklighet tillsammans med 3DVerkstan och i slutet av september planeras det för invigning. Kontoret kommer att ligga vid Lilla torg, nära centralstationen i Malmö. Där ska det finnas ett showroom med ett stort urval av 3d-printinglösningar såväl som skanners och utskriftsprover. Det kommer även att hållas demonstrationer och olika evenemang i lokalerna.

– Med tanke på alla inspirerande projekt som Lostboyslab har igång så ser jag väldigt mycket fram emot att starta upp ett gemensamt kontor med Stefan och teamet i Malmö. Kontoret är förstklassigt och det kommer bli ett sant nöje att möte kunder från de södra delarna av Sverige. Det blir även en startpunkt för en ännu närmare relation till Lostboyslab. Vi har redan några spännande planer som kommer bli viktiga för AM-marknaden, till att börja med en Youtube-kanal som vi kallar “AM Banter” som fokuserar på additiv tillverkning, med gäster från AM-världen, säger Patrik Rosén, Sales Manager och Applications Engineer på 3DVerkstan i ett pressuttalande.

Nytt system i portföljen

Ett ytterligare led i expansionen söderut är bildandet av ett danskt bolag, 3DVerkstan Danmark AS. Detta efter ett ökande intresse från danska kunder. Via det nya Malmökontoret ska företaget kunna ge support och skicka ut servicepersonal till den danska sidan. Fokus ligger initialt på att sälja system som Meltio, Nexa3D och Formlabs Fuse 1. För att leda arbetet i Danmark har man anställt Christian Behrens-Thomsen, som tidigare arbetat för en av 3DVerkstans återförsäljare av 3d-skrivare för dentalmarknaden.

3DVerkstan går även ut med att man blivit återförsäljare för Nexa3D:s system i Norden. Nexa3D tillverkar fotopolymerskrivare med stor byggvolym, bland annat NXE400 som skriver ut med LSPc-teknik (lubricant sublayer photo-curing). Deras subersnabba skrivare ska reducera ledtider, minska kostnader och leda till en högre produktionstakt, och produktionsmetoden ska enligt företaget vara nästintill jämförbar med formsprutning.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: