Plats att växa ytterligare i nya lokaler

Större yta ger möjligheter för ökad produktion och ytterligare expansion i takt med att efterfrågan ökar. Foto: Pressbild

Uppsalabaserade VBN Components ser en ökad efterfrågan på sina hårda metallegeringar. Det gör att företaget har växt ur sina gamla lokaler och har därför flyttat till tre gånger så stora lokaler. Det ska ge en ökad produktionskapacitet och möjligheter för vidare expansion.

VBN Components utvecklar hårda metallegeringar med högt karbidinnehåll och hög nötningstålighet för krävande applikationer, kallade VBN Vibenite. Enligt företaget är det många kunder som byter ut traditionella legeringar mot deras produkter eftersom de håller längre och ger en bättre prestanda. Detta har skapat nya kunder och en ökad efterfrågan.

– Pandemin gjorde att många projekt pausades, men nu börjar det röra på sig igen. Under sommaren har vi fått in många ordrar och vi har fler på ingång, säger Johan Bäckström, vd för VBN Components.

Johan Bäckström, vd för VBN Components.

Behov av nyanställningar

De nya lokalerna i stadsdelen Boländerna ska ge plats att växa ytterligare. I dagsläget är man sju heltidsanställda och fyra timanställda, men det finns behov av ytterligare personal.

– I närtid behöver vi anställa i alla fall två personer. Vi har flera stora projekt på gång och i så fall kan det bli aktuellt att anställa fyra-fem till.

Nästa steg för företaget är att lägga över delar av produktionen på kunderna.

– Många kunder känner trygghet i att äga produktionen själva. Vi har maskinerna och kunskapen och kommer stötta kunderna i detta, och samtidigt fortsätta med vår egen produktion.

Fokus på befintliga material

På materialsidan väntar inga stora förändringar den närmaste framtiden.

– Vi har sex egna legeringar i dagsläget och är rätt nöjda med det som det ser ut nu. Fokus kommer att vara på att förbättra och optimera processerna med dessa tillsammans med våra kunder, säger Johan Bäckström.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.