Plats att växa ytterligare i nya lokaler

Större yta ger möjligheter för ökad produktion och ytterligare expansion i takt med att efterfrågan ökar. Foto: Pressbild

Uppsalabaserade VBN Components ser en ökad efterfrågan på sina hårda metallegeringar. Det gör att företaget har växt ur sina gamla lokaler och har därför flyttat till tre gånger så stora lokaler. Det ska ge en ökad produktionskapacitet och möjligheter för vidare expansion.

VBN Components utvecklar hårda metallegeringar med högt karbidinnehåll och hög nötningstålighet för krävande applikationer, kallade VBN Vibenite. Enligt företaget är det många kunder som byter ut traditionella legeringar mot deras produkter eftersom de håller längre och ger en bättre prestanda. Detta har skapat nya kunder och en ökad efterfrågan.

– Pandemin gjorde att många projekt pausades, men nu börjar det röra på sig igen. Under sommaren har vi fått in många ordrar och vi har fler på ingång, säger Johan Bäckström, vd för VBN Components.

Johan Bäckström, vd för VBN Components.

Behov av nyanställningar

De nya lokalerna i stadsdelen Boländerna ska ge plats att växa ytterligare. I dagsläget är man sju heltidsanställda och fyra timanställda, men det finns behov av ytterligare personal.

– I närtid behöver vi anställa i alla fall två personer. Vi har flera stora projekt på gång och i så fall kan det bli aktuellt att anställa fyra-fem till.

Nästa steg för företaget är att lägga över delar av produktionen på kunderna.

– Många kunder känner trygghet i att äga produktionen själva. Vi har maskinerna och kunskapen och kommer stötta kunderna i detta, och samtidigt fortsätta med vår egen produktion.

Fokus på befintliga material

På materialsidan väntar inga stora förändringar den närmaste framtiden.

– Vi har sex egna legeringar i dagsläget och är rätt nöjda med det som det ser ut nu. Fokus kommer att vara på att förbättra och optimera processerna med dessa tillsammans med våra kunder, säger Johan Bäckström.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: