Förvärv ska stärka simuleringserbjudande

 

PLM Group förvärvar norska PLM Technology, ett företag som är återförsäljare av 3DExperience. Köpet ska förstärka PLM Groups position på marknaden när det gäller avancerad simulering.

PLM Group är Dassault Systèmes största återförsäljare i Norden och Baltikum av CAD-programmet Solidworks. Företaget har runt 6 000 kunder inom produktutveckling och tillverkning på den nordiska och baltiska marknaden. Förvärvet ska bredda erbjudandet till kunderna.

– PLM Technologys kunder och kompetens kommer att påskynda våra ambitioner att bli en ledande partner för avancerad simulering i Norden, säger Jan Lundström, vd för PLM Group i ett pressmeddelande.

“Leverera ett större värde”

PLM Technology har funnits sedan 2005 och grundades av Kjell-Ove Fredhjem, som nu alltså lämnar över sitt företag till nya ägare. Han kommer att jobba kvar fram till slutet av nästa år för en så smidig övergång som möjligt.

– Jag anförtror företaget och våra kunder till en kvalificerad, pålitlig och stabil ägare. Många av våra kunder har redan en bra relation till PLM Group, eftersom de har Solidworks. Genom sammanslagningen kommer vi att kunna leverera ett ännu större värde till alla våra gemensamma kunder, säger han.

PLM Group har även ingått ett serviceavtal med HP om att serva deras kunder i Norden och Baltikum. Det ska göras tillsammans med systerföretaget Ravema som har en pool av erfaren fältpersonal.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: