Förvärv ska stärka simuleringserbjudande

 

PLM Group förvärvar norska PLM Technology, ett företag som är återförsäljare av 3DExperience. Köpet ska förstärka PLM Groups position på marknaden när det gäller avancerad simulering.

PLM Group är Dassault Systèmes största återförsäljare i Norden och Baltikum av CAD-programmet Solidworks. Företaget har runt 6 000 kunder inom produktutveckling och tillverkning på den nordiska och baltiska marknaden. Förvärvet ska bredda erbjudandet till kunderna.

– PLM Technologys kunder och kompetens kommer att påskynda våra ambitioner att bli en ledande partner för avancerad simulering i Norden, säger Jan Lundström, vd för PLM Group i ett pressmeddelande.

“Leverera ett större värde”

PLM Technology har funnits sedan 2005 och grundades av Kjell-Ove Fredhjem, som nu alltså lämnar över sitt företag till nya ägare. Han kommer att jobba kvar fram till slutet av nästa år för en så smidig övergång som möjligt.

– Jag anförtror företaget och våra kunder till en kvalificerad, pålitlig och stabil ägare. Många av våra kunder har redan en bra relation till PLM Group, eftersom de har Solidworks. Genom sammanslagningen kommer vi att kunna leverera ett ännu större värde till alla våra gemensamma kunder, säger han.

PLM Group har även ingått ett serviceavtal med HP om att serva deras kunder i Norden och Baltikum. Det ska göras tillsammans med systerföretaget Ravema som har en pool av erfaren fältpersonal.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: