Nu kickar mässorna igång igen

Formnext arrangeras på Frankfurtmässan i november. Foto: Mesago/Mathias Kutt

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Rapid + TCT kallar sig själva för Nordamerikas största och mest inflytelserika AM-event med 30 år på nacken. I år hålls konferensen i Chicago den 13-15 september och den väntas locka runt 5 000 besökare och 250 utställare. Medverkar gör bland andra Melissa Orme från Boeing, branschgurun Terry Wohlers och Mayo Clinics Mark Wehde. Vissa delar av innehållet kommer att finnas tillgängligt digitalt för den som inte planerar att resa över Atlanten.

Covid-anpassningar

Även Formnext i Tyskland satsar stort i år efter en digital upplaga av mässan förra året. Den 16-19 november väntas runt 450 utställare till Mesago Frankfurt Messe, däribland 3D Systems, Autodesk, EOS, ExOne, Formlabs, GE, Markforged, Sandvik, Siemens och Voxeljet. Säkerheten med tanke på covid-19 innebär bland annat bredare korridorer mellan utställningsbåsen och större ytor där folk brukar samlas, till exempel inför presentationer. Ett par veckor senare hålls även ett digitalt event under två dagar, den 30 november-1 december.

– Bara att veta att vi återigen kan erbjuda denna typ av kreativa utrymme där människor kan prata ansikte mot ansikte, njuta av produktiva samtal över en kaffe, känna på produkter och diskutera sina framsteg är underbart, säger Sascha F. Wenzler, Vice President of Formnext at Mesago Messe Frankfurt, i ett pressuttalande.

AM-dagen gör comeback

Elmia Subcontractor i Jönköping körde också en digital variant förra hösten, nu planeras det för fullt för ett fysiskt event den 9-12 november. Mässan är en mötesplats för underleverantörer inom tillverkningsindustrin och deras kunder, bland annat inom 3d-printing. Program, utställarkatalog och biljetter släpps under september månad. Det planeras även för Elmia 3D, mässan som enbart fokuserar på additiv tillverkning, den 10-13 maj 2022.

Efter ett uppehåll under 2020 är det dags för 3dp.se att ta upp tråden igen efter pandemin och arrangera AM-dagen. Precis som tidigare år är det Kistamässan i Stockholm som gäller och årets datum är den 7 december. Inom kort presenteras de första talarna, så håll utkik, det kommer att bli ett fullspäckat program! Du kan läsa mer om AM-dagen här.

3dp.se kommer att bevaka flera av eventen. Trevlig mässhöst, vi ses i minglet!

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.