Lanserar större och snabbare SLS-skrivare

Polska tillverkaren Sinterit avslöjar nu att de släpper en ny end-to-end SLS-3d-skrivare. “Nils 480” kommer att presenteras i samband med ett digitalt event.

Sinterit är kända för sina SLS-lösningar av benchtop-modell och har tidigare släppt systemen Lisa (2015) och Lisa PRO (2018). Nu går företaget alltså ut med att man släpper tredje generationens skrivare. Enligt Sinterit ska Nils 480 kunna printa vilken form som helst utan stödstrukturer och i olika material. Tack vare en stor byggyta ska det gå att skriva ut flera mindre delar samtidigt eller en större komponent. Dessutom lovar tillverkaren att den nya SLS-skrivaren är snabb och kan producera höga volymer.

Det ska inte heller bli något pulversvinn i samband med utskriften, vilket ska göra Nils 480 mer kostnadseffektiv och miljövänlig än konkurrenternas alternativ som finns på marknaden i dag.

Mer information om denna nya skrivare presenteras i samband med ett lanseringsevent som hålls onsdagen den 15 september klockan 15 (CEST). Det ges även tillfälle att ta del av presentationen onsdagen den 22 september klockan 20 (CEST). Anmälan görs via denna länk.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: