Lanserar större och snabbare SLS-skrivare

Polska tillverkaren Sinterit avslöjar nu att de släpper en ny end-to-end SLS-3d-skrivare. “Nils 480” kommer att presenteras i samband med ett digitalt event.

Sinterit är kända för sina SLS-lösningar av benchtop-modell och har tidigare släppt systemen Lisa (2015) och Lisa PRO (2018). Nu går företaget alltså ut med att man släpper tredje generationens skrivare. Enligt Sinterit ska Nils 480 kunna printa vilken form som helst utan stödstrukturer och i olika material. Tack vare en stor byggyta ska det gå att skriva ut flera mindre delar samtidigt eller en större komponent. Dessutom lovar tillverkaren att den nya SLS-skrivaren är snabb och kan producera höga volymer.

Det ska inte heller bli något pulversvinn i samband med utskriften, vilket ska göra Nils 480 mer kostnadseffektiv och miljövänlig än konkurrenternas alternativ som finns på marknaden i dag.

Mer information om denna nya skrivare presenteras i samband med ett lanseringsevent som hålls onsdagen den 15 september klockan 15 (CEST). Det ges även tillfälle att ta del av presentationen onsdagen den 22 september klockan 20 (CEST). Anmälan görs via denna länk.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: