Digital föreläsning om PolyJet-tekniken

Stratasys har en rad olika 3d-skrivare i sitt sortiment med PolyJet-teknik. Foto: Pressbild/arkiv

Stratasys anordnar den 14 september ett live-webbinarium om framstegen inom PolyJet-tekniken. Det går under rubriken “Step up to true-to-life-modelling” och kommer bland annat att avhandla hur tekniken kan driva innovation och kostnadseffektivitet.

Värd för dagen är Zehavit Reisin, head of solutions and materials business på Stratasys. Medverkar gör även några kunder som berättar om sina erfarenheter. I slutet av presentationen blir det tillfälle för frågestund med panelen av talare.

Webbinariet kommer att handla om hur kostnaden per del  kan reduceras, liksom svinnet och tiden från CAD till print. Men även hur företag med äldre maskiner kan uppgradera och samtidigt effektivisera sina design- och konstruktionsprocesser för att ligga steget för sina konkurrenter. Stratasys nya avancerade material och flerfärgsmöjligheter visas också upp.

Eventet hålls tisdagen den 14 september klockan 15-16 och är kostnadsfritt. Anmälan görs via den här länken. Återförsäljare av Stratasys produkter i Sverige är Protech.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: