BLB byter namn och skalar upp

BLB Industries har sedan 2016 utvecklat och tillverkat storformatsskrivaren The Box.

BLB Industries genomgår just nu en stor förändring. Företaget byter namn till The Industry Sweden AB, eller kort och gott Industry. Samtidigt tar man in nytt kapital och aviserar att en ny storskalig 3d-skrivare som kan printa med återvunna material lanseras inom kort. Målet är att inom några år kunna sälja ett hundratal maskiner årligen.

BLB Industries bildades i Värnamo 2016. Sedan dess har det hänt mycket, till exempel finns inte några av de ursprungliga grundarna kvar i bolaget. BLB stod för första bokstaven i grundarnas efternamn, och därför var ett första steg i denna omvandling att byta namn, berättar vd:n Emil Cajfeldt.

– Det nya namnet speglar bättre verksamheten så som den ser ut i dag, Emil Cajfeldt.

Namnbytet är inte det enda. Nyligen tog företaget in nytt kapital i en investeringsrunda efter en riktad nyemission. Bland dem som investerat finns Stefan Larsson på Lostboyslab, Johan och Jan Karlsson på Bk-Pac Invest, affärsängeln John Fällström, Christer Fåhreus från Fårö Capital, Jan Karlander på Extrico och LTB Swedens Klas Jansson samt några mindre investerare. Stefan Larsson blir även ny i Industrys styrelse.

– Det känns jättebra att ha med så erfarna och duktiga investerare som tror lika mycket på vår idé som vi själva gör.

Emil Cajfeldt, vd för Industry.

Ny skrivare ska massproduceras

Kapitalet ska användas för en ny skalbar affärsmodell, att stärka det nya varumärket och inte minst till lanseringen av en ny 3d-skrivare avsedd för volymproduktion. Nya “Magnum” är en förfinad, uppgraderad och redesignad variant av BLB Industries “The Box”. Skrivaren ska massproduceras och marknadsföras mot den globala marknaden inom industriell 3d-printing. Den har en byggyta på 1500x1200x1200 millimeter.

Magnum kan använda material av återvunnen plast och gummi samt biomaterial som trä, hampa och lin. Enligt företaget lämpar sig deras FGF-teknologi för storformatsskrivare med granulat perfekt för den typen av material. Utvecklingen av Magnum är ett steg för att bekämpa plastföroreningar i världen och är, enligt Industry, den mest hållbara 3d-skrivaren i storformatsklassen i världen.

– Som vi ser det så måste branschen ta nästa steg för att få till en hållbar modell. Vi vill gärna vara en del av den omställningen mot lokal produktion med lokala material. Och någon måste hålla i flaggan för att komma dit, säger Emil Cajfeldt och fortsätter:

– Vi satsar på volymproduktion och riktar oss till de företagen som vill vara med i den fjärde industriella revolutionen. Vi räknar med att gå från att sälja ett par maskiner om året till ett tiotal första året och runt 100 maskiner inom några år.

Personalstyrkan växer

Företagets huvudkontor flyttas också från Värnamo till Malmö, med närheten till en stor internationell flygplats. Redan nu har man kontorslokaler centralt i Malmö som delas med Lostboyslab och 3DVerkstan. Produktionen ska också flytta söderut och man letar lämpliga industrilokaler i närområdet. Industry kommer även att behöva nyrekrytera för att växa ytterligare.

– Vi har inlett en rekryteringsprocess där vi söker medarbetare till ett antal olika positioner i bolaget. Personer som vill vara med på den här resan, en resa som vi ser fram emot väldigt mycket, säger Emil Cajfeldt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]