Tillverkande företag kan testa 3d-printing

Alla som är nyfikna på 3d-printing är välkomna till Prototypverkstaden. Foto: Genrebild/Pixabay

Efter begränsade öppettider under pandemin öppnar prototypverkstaden på Södertälje Science Park nu upp för allmänheten igen. Under hösten är det extra fokus på att locka producerande företag att prova på tekniken.

Prototypverkstaden är öppen varje torsdag i höst mellan klockan 16 och 20. Alla som vill lära sig mer om 3d-printing och prototypande är välkomna, inte minst företag som skulle kunna effektivisera produktionen med hjälp av additiv tillverkning. Företagen kan även lära sig mer om att jobba nära högskolan och studenterna.

Det är kostnadsfritt att besöka prototypverkstaden. Bakom Södertälje Science Park står Södertälje kommun, Scania, AstraZeneca, och KTH.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: