Erbjuder kontraktsforskning inom 3d-bioprinting

Cellink, MatTek och Visikol ska tillsammans erbjuda kontraktsforskning inom 3d-bioprinting. Foto: Pressbild

De tre Bico-bolagen Cellink, MatTek och Visikol går nu samman för att lansera ett gemensamt erbjudande om kontraktsforskning (CRO). Samarbetet gäller omfattande tjänster inom 3d-bioprinting.

Enligt ett pressmeddelande från moderbolaget Bico bidrar de tre företagen med sina respektive kompetenser. Cellink har kunskaper inom bioprinting när det gäller design och utveckling av biomaterial. MatTek har decennier av erfarenhet inom isolering av primära celler. Och Visikol är experter på analysutveckling och på att överbrygga gapet mellan 3d-modeller och djurstudier.

Det gemensamma erbjudandet kommer bestå av specialdesignade vävnadskonstrukt bioprintade av Cellink. Dessa kan antingen levereras till kundernas laboratorier för analys, eller så kan kunderna låta Bico genomföra experiment och leverera en detaljerad rapport.

 

Itedale Namro Redwan, Cellink. Foto: Pressbild

Även andra tjänster

Förutom bioprinting erbjuds kunderna 3d-vävnadsmodeller och toxikologitjänster från MatTek, samt få tillgång till tester av läkemedelsgiftighet och plattformar för sjukdomsmodellering från Visikols befintliga tjänster.

– Vi är mycket glada över att tillsammans med MatTek och Visikol kunna erbjuda kontraktsforskning som kombinerar vår expertis inom cellkultur, avancerade vävnadsmodeller, 3d-bioprintning, mikroskopering, digital patologi och avancerade cellkulturanalyser. Vi är övertygade om att vår gemensamma insats kommer att bidra till att minimera användningen av djurmodeller inom forskning, säger Itedale Namro Redwan, CSO på Cellink.

Hör Itedale Namro Redwan berätta mer om 3d-bioprintingens möjligheter i framtiden under AM-dagen den 7 december. Du kan läsa mer om det här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: