Festlig invigning av gemensamt kontor

Kontoret ligger centralt i Malmö vid Lilla torg, inte långt från centralstationen. Foto: Anja Degerholm

I mitten av augusti gick Lostboyslab och 3DVerkstan ut med att de skulle öppna ett gemensamt kontor i centrala Malmö. Den 29 september var det dags för invigning och det firades med bubbel och bakelser formade som filamentrullar och 3d-skrivare.

Vellingebaserade designstudion och 3d-printingfabriken Lostboyslab har varit en viktig kund hos 3DVerkstan sedan mars 2020. Nu har de alltså gjort gemensam sak och öppnat kontor i Malmö. Under invigningen hade ett gäng av 3DVerkstans medarbetare rest till ett regntungt Malmö för fira denna begivenhet. Representanter från Markforged och Formlabs, som 3DVerkstan är återförsäljare för, var också på plats.

Kontoret ska fungera som ett showroom för de två företagen och som en länk för Solnabaserade 3DVerkstan till den sydsvenska och danska marknaden. 3DVerkstan bildade nyligen ett danskt bolag för att kunna serva sina danska kunder och anställde Christian Behrens-Thomsen för att sköta detta.

Två ska bli tre

Förutom kontorsplatser finns även en “city farm” med ett gäng 3d-skrivare där viss tillverkning kan ske. Kontoret är även tänkt som ett skyltfönster för företagen och för additiv tillverkning i stort. Det finns planer på att anordna demonstrationer och evenemang i lokalerna, till exempel föreläsningar om branschen och tekniken.

När flyttlasset går från Värnamo till Malmö för Industry, tidigare BLB Industries, är tanken att ha några kontorsplatser tillsammans med Lostboyslab och 3DVerkstan. Produktionen kommer också flytta söderut.

– Vi har hittat en lokal här i Malmö och eventuellt kommer Lostboyslab också flytta in där på sikt, berättar Stefan Larsson som är grundare av Lostboyslab och delägare i Industry.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: