Formnext inför besöksbegränsningar

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 1 oktober 2021
Det blir en fysisk mässa i år, men med vissa restriktioner. Foto: Mesago/Mathias Kutt

Den stora AM-mässan Formnext i Frankfurt går nu ut med att endast fullvaccinerade och de som tillfrisknat från covid-19 släpps in under mässan, som pågår den 16-19 november. Det skriver arrangören Mesago Messe Frankfurt i ett pressmeddelande.

I den tyska delstaten Hessen kan eventarrangörer använda sig av två olika regler för besöksrestriktioner. Den så kallade 3G-regeln innebär att de som testat negativt för covid-19, de som tillfrisknat från sjukdomen samt de som är fullvaccinerade är välkomna. 2G-regeln är något strängare och tillåter enbart att fullvaccinerade och de som tillfrisknat har access till eventet.

– När vi fattade vårt beslut vägde vi noggrant fördelarna mot nackdelarna av båda alternativen. Vi bestämde att 2G-regeln garanterar mer säkerhet, frihet och bekvämlighet på mässområdet, säger Petra Haarburger, president för Mesago Messe Frankfurt.

Beslutet innebär enligt arrangören att det inte krävs munskydd eller regler för social distansering. 2G-regeln i kombination med god ventilation ska ge hög säkerhet i lokalerna. Reglerna gäller för alla på mässan: besökare, utställare och arrangör.

Läs vidare

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Kompakt 3D-labb i fält

Det australiensiska företaget SPEE3D har lanserat något de kallar EMU, Expeditory Manufacturing Unit, det vill säga en produktionsenhet för expeditioner. Den består av en behållare som innehåller allt som behövs för att använda 3D-printing i fält.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Unilever sparar 90 procent med 3D-printade formar

3D-printing börjar hitta vägar in i förpackningsbranschen, framför allt för tillverkning av formar. Ett aktuellt exempel på det är Unilever och Serioplast som gör stora tids- och kostnadsbesparingar på att använda tekniken vid produktutveckling.
Formlabs Unilever 1

Senaste nytt

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet i nytt samarbete

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet har ingått ett trepartssamarbete med syftet att accelerera industrialiseringen av additiv tillverkning och E-PBF-teknologin.
Freemelt samarbete

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Ny chans att gå designkurs

Campus Värnamo får förnyat förtroende av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta YH-kursen Design för additiv tillverkning.  
Genre design