Formnext inför besöksbegränsningar

Det blir en fysisk mässa i år, men med vissa restriktioner. Foto: Mesago/Mathias Kutt

Den stora AM-mässan Formnext i Frankfurt går nu ut med att endast fullvaccinerade och de som tillfrisknat från covid-19 släpps in under mässan, som pågår den 16-19 november. Det skriver arrangören Mesago Messe Frankfurt i ett pressmeddelande.

I den tyska delstaten Hessen kan eventarrangörer använda sig av två olika regler för besöksrestriktioner. Den så kallade 3G-regeln innebär att de som testat negativt för covid-19, de som tillfrisknat från sjukdomen samt de som är fullvaccinerade är välkomna. 2G-regeln är något strängare och tillåter enbart att fullvaccinerade och de som tillfrisknat har access till eventet.

– När vi fattade vårt beslut vägde vi noggrant fördelarna mot nackdelarna av båda alternativen. Vi bestämde att 2G-regeln garanterar mer säkerhet, frihet och bekvämlighet på mässområdet, säger Petra Haarburger, president för Mesago Messe Frankfurt.

Beslutet innebär enligt arrangören att det inte krävs munskydd eller regler för social distansering. 2G-regeln i kombination med god ventilation ska ge hög säkerhet i lokalerna. Reglerna gäller för alla på mässan: besökare, utställare och arrangör.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: