Formnext inför besöksbegränsningar

Det blir en fysisk mässa i år, men med vissa restriktioner. Foto: Mesago/Mathias Kutt

Den stora AM-mässan Formnext i Frankfurt går nu ut med att endast fullvaccinerade och de som tillfrisknat från covid-19 släpps in under mässan, som pågår den 16-19 november. Det skriver arrangören Mesago Messe Frankfurt i ett pressmeddelande.

I den tyska delstaten Hessen kan eventarrangörer använda sig av två olika regler för besöksrestriktioner. Den så kallade 3G-regeln innebär att de som testat negativt för covid-19, de som tillfrisknat från sjukdomen samt de som är fullvaccinerade är välkomna. 2G-regeln är något strängare och tillåter enbart att fullvaccinerade och de som tillfrisknat har access till eventet.

– När vi fattade vårt beslut vägde vi noggrant fördelarna mot nackdelarna av båda alternativen. Vi bestämde att 2G-regeln garanterar mer säkerhet, frihet och bekvämlighet på mässområdet, säger Petra Haarburger, president för Mesago Messe Frankfurt.

Beslutet innebär enligt arrangören att det inte krävs munskydd eller regler för social distansering. 2G-regeln i kombination med god ventilation ska ge hög säkerhet i lokalerna. Reglerna gäller för alla på mässan: besökare, utställare och arrangör.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.