Samarbete för att sprida AM-tekniken

Christian Lönne, vd, Digital Metal, Riku Riikonen, SVP, Etteplan, och Tero Hämeenaho, avdelningschef, AMO, Etteplan. Foto: Pressbild

Digital Metal och Etteplan meddelar att de ingår ett strategiskt partnerskap inom additiv tillverkning. Syftet är att kunna erbjuda designoptimeringslösningar så att tillverkande företag till fullo kan dra nytta av tekniken.

Digital Metal utvecklar och tillverkar högprecisionssystem för metal binder jetting för industriell användning. Företagets 3d-skrivare möjliggör utskrifter av komplexa metallobjekt. Man erbjuder även utskriftstjänster av metallkomponenter åt kunder som till exempel Frauenhofer, Koenigsegg, Bosch och Volvo.

Det globala teknikföretaget Etteplan levererar lösningar inom mjukvara och inbyggda system, industriell utrustning och anläggningsteknik samt teknisk dokumentation. Etteplan har över 3 500 medarbetare i Finland, Sverige, Nederländerna, Tyskland, Polen, Danmark och Kina.

Fler företag ska upptäcka AM

Målet med samarbetet är att påskynda övergången från traditionell till additiv tillverkning. Detta ska göras genom att kombinera Digital Metals expertis inom binder jetting med Etteplans omfattande kunskap inom konstruktion för additiv tillverkning, enligt företagen.

– Tillsammans med Etteplan kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ett starkare erbjudande, som omfattar en komplett design- och tillverkningsprocess. Samarbetet ger oss tillgång till ett designteam i världsklass som kompletterar vår verksamhet mycket väl, säger Christian Lönne, vd på Digital Metal.

– Etteplan har gjort stora investeringar i additiv tillverkning och har varit involverade i banbrytande teknik under lång tid. Vi ser fram emot att utforska och skapa synergier tillsammans med Digital Metal. Samarbetet kommer att stärka både Etteplans och Digital Metals erbjudanden gentemot befintliga och framtida kunder, säger Riku Riikonen, SVP, Engineering Solutions, Etteplan.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]