ProtectAM skyddar känslig information

Datasäkerhetslösningen ProtectAM ska på sikt kunna användas inom flera olika branscher. Foto: Pressbild

Stratasys har tagit fram en datasäkerhetsplattform, ProtectAM, som stöder amerikanska myndigheter i deras implementering av additiv tillverkning. Plattformen ska på sikt även kunna användas av kommersiella företag.

Cybersäkerhetslösningen ProtectAM ska skydda all känslig information som är kopplad till additiv tillverkning. Den har utvecklats som ett resultat av en allt mer utbredd användning av 3d-printing inom de amerikanska myndigheterna och inom försvaret.

Lösningen använder Red Hat Enterprise Linux och kommer till att börja med att finnas tillgänglig för Stratasys industriella 3d-skrivare som använder FDM-teknologin. Detta eftersom FDM ofta används av underleverantörer till de amerikanska myndigheterna för att tillverka slutprodukter och verktyg.

Öka användningen av AM

Planen är att lansera produkten även för andra branscher som ett led i att öka användningen av 3d-printing.

– Integriteten hos de delar som skrivs ut från digitala filer är helt avgörande, och vi har etablerat ProtectAM-lösningen för att vara en säkerhetslösning i världsklass och för att öka användningen av additiv tillverkning bland statliga myndigheter, och i slutändan även för kommersiella segment, säger Dick Anderson, Senior Vice President Manufacturing på Stratasys i ett uttalande från företaget.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: