Marknaden pekar uppåt igen

Den andra halvan av 2021 väntas bli bättre än innan pandemin. Illustration: SmarTech

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Enligt SmarTech Analysis är marknaden för additiv tillverkning tillbaka och utvecklingen väntas accelerera under andra halvan av 2021. Företaget lyfter fram en förväntad ökning i försäljningen av hårdvara under kvartal två, men att även material och service visade på positiva siffror. Detta tyder på mer än en tillfällig rekyl.

Ser man på försäljningen för hela marknaden, det vill säga skrivare, material och tjänster, under första halvan 2021 så låg intäkterna på 4,7 miljarder dollar, samma nivå som under 2019. Berörda parter på företag i branschen så som Desktop Metal och 3D Systems förväntar sig en ännu större tillväxt under andra halvan i år.

Även servicebyråerna har fullt upp och andelen som utökat sitt erbjudande av tjänster låg på en “all time high” under juni månad. Detta är en viktig indikator för fortsatt tillväxt, enligt SmarTech. Många stora uppdragstillverkare har infört nya tjänster under kvartal två.

Spår ökad tillväxt för metallsystem

Under andra kvartalet tog flera tillverkare av elektronstrålebaserade pulverbäddsteknologier (E-PBF) sina första steg ut på marknaden, till exempel brittiska Wayland Additives system Calibur3. Detta ser SmarTech som ett viktigt steg för ökad tillväxt i början av 2022 av AM-system som rör metall. Dessutom väntar flera lanseringar av laserbaserade system i slutet av året, något som ytterligare kan sätta fart på intäkterna när det gäller hårdvara.

SmarTech Analysis har tidigare publicerat en rapport som förutspår att additiv tillverkning med polymerer väntas öka explosionsartat, från 11,7 miljarder dollar i intäkter 2020 till 55 miljarder dollar år 2030, något som 3dp.se skrivit om tidigare.

Du kan läsa mer om kvartalsrapporten för metaller och polymerer här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.