Köper resterande aktier i Xaar 3D

H350-skrivaren drivs av SAF-teknik och är utformad för att ge tillverkarna konsekvens i produktionen, konkurrenskraftiga och förutsägbara kostnader per del och fullständig produktionskontroll för mängder av tusentals delar. Foto: Pressbild

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

I april 2021 introducerade Stratasys 3d-skrivaren H350, det första systemet som drivs av Xaars pulverbaserade SAF-teknik. Denna teknik har utvecklats under tio års tid och ska kunna leverera volymproduktion av komponenter till ett konkurrenskraftigt pris. Läs mer om H350 och SAF-tekniken här.

– H350-skrivaren och SAF-tekniken är centrala för att möta behoven hos kunder i branscher som kommersiella varor, bilar, konsumentvaror och konsumentelektronik. Kunderna berättar att den konsekventa prestandan hos denna teknik vid högre volymer hjälper dem att växa sin verksamhet, vilket ger dem en betydande konkurrensfördel. Vi är glada att kunna välkomna det enastående teamet av Xaar 3D-innovatörer till Stratasys-familjen, säger Stratasys VD Dr Yoav Zeif.

Kommer fortsätta utveckla H-serien

Teamet bakom Xaar 3D kommer att fortsätta leda utvecklingen av H-seriens plattform och SAF-tekniken.

– Vi startade Xaar 3D med förutsättningen att vi kunde hjälpa befintlig pulverbäddsteknik att ta ett stort steg framåt, och det är vad som händer tack vare SAF-tekniken, säger Ronen Cohen, general manager på Xaar 3D och avslutar:

– Som en del av Stratasys kommer vi att fortsätta att utveckla H-Serien, samtidigt som vi utnyttjar Stratasys globala marknadsinfrastruktur och blue-chip kundrelationer så att fler kunder kan dra nytta av SAF-driven additiv tillverkning.

Svensk återförsäljare för Stratasys produkter är Protech.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: