Mimaki lanserar ny helhetslösning

Mimakis Jordi Drieman visar upp 3D-skrivaren 3DUJ-2207 som kompletterats med mjukvara för preflight och efterbehandlingsstation. Foto: Anja Degerholm

I samband med mässan Fespa Global Print Expo i Amsterdam visade tillverkaren Mimaki upp en ny komplett lösning, från preflight till utskrift och efterbehandling. Denna lösning ska officiellt se dagens ljus i samband med Formnext i Frankfurt i november.

3D-skrivaren 3DUJ-2207 lanserades hösten 2020 som en vidareutveckling av 3DUJ-553. Den har tio miljoner färger med ICC-profil och härdar med uv-led.

När Mimaki frågade sina kunder vad de ville ha ut av maskinen så var svaret en komplett lösning, framför allt var det många som hade problem med 3D-modellerna innan själva utskriften. Därför har företaget nu tagit fram en molnbaserad mjukvara avsedd för förbehandling.

– Mjukvaran visar vilka fel som finns i modellen och rättar till dessa, berättar Jordi Drieman, 3D application specialist på Mimaki Europe.

Instegspaket

Skrivaren har även kompletterats med en efterbehandlingsstation, 3DCS-322, som rengör med antingen vatten eller rengöringsmedel. Den är framtagen i samarbete med AM Solutions. Maskinen har tre olika automatiska rengöringsprogram.

Denna nya helhetslösning ska få fler företag att våga ta steget till additiv tillverkning med ett betydligt lägre pris än sin föregångare 3DUJ-553. Hela paket landar på runt 35 000 euro.

 

Ett exempel på en utskrift i fullfärg, tillverkad i 3DUJ-2207.

Flera målgrupper

Målgruppen för 3DUJ-2207 är bland annat de som sysslar med så kallade game collectables, samlarfigurer inom spelvärlden. Figurer som tidigare tillverkades med FDM-skrivare och målades för hand. Utbildning inom medicin är ett annat användningsområde, för att tillverka modeller av olika kroppsdelar som är både i färg och transparenta. Produktutveckling och prototyper är ett tredje användningsområde.

– Fördelen med 3DUJ-2207 är den stora designfriheten med olika texturer. Och framför allt färgrymden med tio miljoner olika färger, det gör det möjligt att göra unika produkter anpassade för användaren, säger Jordi Drieman.

 

Efterbehandlingsstationen 3DCS-322 är en nyhet i Mimakis produktportfölj.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.