Tvätt och härdning även för större delar

Formlabs Wash och Cure (L) klarar av tvätt och härdning av större printade delar. Foto: Pressbild

Formlabs släpper efterlängtade större modeller av sina efterbehandlingsmaskiner Form Wash (L) och Form Cure (L) för SLA-utskrifter. De två nya modellerna finns att förbeställa hos återförsäljaren 3DVerkstan och väntas levereras i början av 2022.

Tvättenheten Form Wash (L) är avsedd för att avlägsna rester av ohärdat resin efter själva utskriften på stora eller flera mindre delar. En automatisk process som ska ge släta och rena delar. Form Wash (L) är anpassad för en byggvolym från Form 2 eller två stycken från Form 3. Det är bara att flytta byggplattformen direkt från skrivaren till tvättenheten.

Maskinen har en integrerad lösningsmedelsmonitor, hygrometer, som meddelar när det är dags att byta ut lösningsmedlet i tanken, efter ungefär 70 utskrifter.

Värmare och uv-ljus

Form Cure (L) är avsedd för efterhärdning i syfte att materialet ska uppnå sina maximala mekaniska egenskaper samt för att ta bort klibbig yta efter ohärdat resin. Den använder två stycken 500W värmare och kraftfulla uv-ljus tillsammans med ett reflekterande inre hålrum och en snurrplatta i glas, som ska ge en konsekvent och högintensiv härdning.

De 13 högeffektiva lysdioderna med 405 nm våglängd gör att energiförbrukningen hålls nere och eliminerar behovet av ständiga lampbyten. Enheten kan användas med alla Formlabs 3d-skrivare av SLA-modell.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: