Förvärv ett steg i europeisk expansion

Prototal Industries gör sitt andra förvärv utanför Norden i och med köpet av italienska Prosilas.

Svenska koncernen Prototal Industries utökar nu sin verksamhet. Nyligen meddelade företaget att man förvärvat italienska Prosilas, en av Europas största 3D-printleverantörer med 500 kunder runtom i världen.

Prosilas grundades 2003 och har sedan dess etablerat sig som en ledande aktör inom SLS-tekniken på den italienska marknaden. Företaget erbjuder tjänster som hjälper kunden genom hela processen – allt från detaljoptimering, prototyper, serieproduktion till efterbehandling. När man nu blir en del av Prototal ska man bidra med en kapacitets- och kompetensökning.

Brett gemensamt utbud

Genom avtalet mellan de två parterna, som undertecknades den 2 november 2021, kan man tillsammans erbjuda ett brett utbud av tekniker för polymer additiv tillverkning samt formsprutning och vakuumgjutning.

Förvärvet är det andra Prototal, med huvudkontor i Jönköping, gör utanför Norden. Bolaget finns sedan tidigare på flera orter i Sverige samt i Norge, Danmark och Storbritannien. Prototal skriver i ett pressmeddelande att förvärvet av Prosilas är en tydlig indikation på avsikten att utvidga räckvidden inom Europa.

Jan Löfving, vd för Prototal Industries.

Vill växa ytterligare i Europa

Jan Löfving, CEO för Prototal, kommenterar affären så här i ett uttalande:

– Det är med stolthet vi välkomnar Prosilas till vår koncern. Additiv tillverkning är en marknad som ständigt växer och utvecklas och Prototal har gjort ett antal förvärv för att befästa sin position och utöka sitt erbjudande. Prosilas har varit i framkant på denna marknad i nästan tjugo års tid och de passar mycket bra in i koncernen, vilket kommer gynna alla våra kunder. Förvärvet ska ses som en tydlig signal till marknaden om Prototals avsikt att aktivt utveckla additiv tillverkning i Italien och övriga marknader inom Europa.

Vanna Menco, vd Prosilas.

“Större möjligheter att växa”

Prosilas kommer även i fortsättningen att ledas av nuvarande vd:n Vanna Menco.

– Vi är verkligen exalterade över den här resan som vi ska starta tillsammans med Prototal. För oss var det en självklarhet att bli en del av Prototalkoncernen när möjligheten gavs och vi har stor tilltro till deras vision och kompentens inom additiv tillverkning. Tillsammans kommer vi att ha större möjligheter att växa, säger Vanna Menco.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]