Finska Brinter släpper instegsmodell

Brinter vill göra bioprinting tillgänglig för fler med ett mer överkomligt pris på själva utrustningen. Foto: Pressbild

Det finska bioprinting-företaget Brinter lanserar nu Brinter Core. En kompakt och portabel 3D-bioskrivare som enligt företaget ska göra tekniken mer tillgänglig för fler forskare och tillverkare. Detta tack vare ett, för marknaden, lågt pris.

– Vi vill verkligen öppna upp marknaden för 3D-bioprinting på ett sätt som aldrig har gjorts tidigare. Forskare och företag behöver leverera produkter för 3D-bioprinting, men många har inte 3D-skrivare med obegränsat antal biobläck och annat material ännu på grund av deras betydande kostnad och svårighet att flytta dem mellan labb. Med Brinter Core gör vi 3D-bioprinting möjlig för dem som tidigare var utestängda från marknaden, säger Brinters vd Tomi Kalpio i ett pressuttalande.

Skriver ut flera material

Brinter har tidigare släppt Brinter 1, när nu uppföljaren Brinter Core kommer är målgruppen bland annat läkemedelsföretag, sjukhus, universitet och forskningsinstitut, som trots en snäv budget ska kunna utnyttja fördelarna med bioprinting. Den är 50 procent mindre och har ett mer överkomligt pris än sin föregångare.

Användningsområden är allt ifrån cancerforskning till personaliserade läkemedel eller mänskliga “reservdelar”. Brinter Core är en multimaterialskrivare som kan printa komplexa vävnadsstrukturer, och såväl hårda som mjuka material.

Brinter är aktiva i tio länder, däribland USA, Tyskland, Indien och Storbritannien.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]