Vi ses på Elmia Subcontractor

Elmia Subcontractor i Jönköping pågår den 9-12 november. Foto: Pressbild

Smart industri, hållbarhet, kompetens och samverkan. Det är fyra teman som genomsyrar årets upplaga av Elmia Subcontractor i Jönköping som äger rum den 9-12 november 2021. Här är något av det som årets mässa bjuder på.

Efter ett uppehåll med en digital variant av mässan under pandemiåret 2020 är det återigen dags att ses ansikte på ansikte på det som arrangörerna kallar för Norra Europas ledande underleverantörsmässa. En mötesplats för underleverantörer inom tillverkningsindustrin och deras kunder, bland annat inom 3D-printing.

Ett antal företag som är verksamma inom additiv tillverkning deltar. Bland dem svenska företag som Lasertech, Additiva, Prototal, Addema och Protech, men även internationella storföretag som EOS och Autodesk. På programmet står flera punkter som rör 3D-printing, inte minst på utställningen Subcontractor InnoDex, Innovation & Technical Design Expo. Till exempel visar italienska Krill Design 3D-printade lampor som är tillverkade av apelsinskal och spanska Noumena ställer ut ett filament med en mineralförening som ska minimera utsläppen av växthusgaser.

Besök mässan digitalt

Parallellt med mässan streamas ett digitalt program från Studio Elmia. Varje dag under mässan blir det nedslag hos olika utställare eller besök av intressanta gäster. Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) inleder sändningarna den 9 november klockan 10. Under första dagen gästar även Årets ambassadörer för mässan, Prototals vd Jan Löfving och Jakob Lindquist, vice president business group Nordics på Lesjöfors.

När det gäller 3D-printing blir det även nedslag på Subcontractor InnoDex där “Hight-Tech Materials for Industrial 3D Printing” står i fokus. Medverkar gör Professor Sascha Peters, Haute Innovation Tyskland, och Stefan de Groot från företaget Protiq. Programpunkterna kan ses i efterhand och de finns tillgängliga dagen efter sändningen.

Digitala lösningar för industrin

På Subcontractor Tech Arena kan besökarna se möjligheterna med den digitala tekniken och olika smarta lösningar. På utställningen visar ett flertal svenska företag exempel på framgångsrika och innovativa lösningar för tillverkningsindustrin.

Subcontractor Connect, avslutningsvis, är en plattform för möten mellan inköpare och leverantörer från industribranschen i Europa. Matchmaking genom korta, effektiva och individuellt anpassade affärsmöten, som genomförs både digitalt och fysiskt på plats.

Vi kommer att rapportera från Elmia Subcontractor, så håll utkik här på 3dp.se.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: