AM växer snabbt hos Uddeholm

Anton Alveflo, regionchef på Uddeholm, visar några av produkterna som 3D-printats. Foto: Anja Degerholm

Uddeholm Voestalpine, tillverkare av verktygsstål, har ökat användningen av additiv tillverkning markant de senaste åren. Företaget säljer även det egenutvecklade stålpulvret Uddeholm AM Corrax.

Företaget gästar mässan Elmia Subcontractor, bland annat för att visa möjligheterna med additiv tillverkning.

– Additiv tillverkning växer jättemycket. För några år sedan hade vi en maskinpark med en 3D-skrivare, nu har vi sju stycken enheter runtom i världen, berättar Anton Alveflo, regionchef på Uddeholm.

Utveckling av nya material

Uddeholm printar metalldelar på uppdrag av andra företag och värmebehandlar även materialet. Det kan till exempel handla om formsprutningsverktyg som 3D-printas utifrån kundens CAD-filer och sedan fräses eller poleras för att få en fin ytfinish. Närmaste anläggning för detta finns i Düsseldorf, med maskiner från till exempel EOS och Renishaw.

I Sverige finns det en enhet på anläggningen i Hagfors som enbart ägnar sig åt utveckling av nya material inom additiv tillverkning.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: