Protech visar bredden i sin portfölj

Daniel Risberg framför Stratasys J55 och några utskriftsprover i fullfärg från maskinen. Foto: Anja Degerholm

En roterande byggplatta, delar i det nylonbaserade materialet Diran 410MF07 som är nästintill omöjliga att bryta och en instegsskrivare för termoplaster för användning inom industrin. Det är något av det Protech visar under Elmia Subcontractor.

– Vi har ett stort utbud av professionella 3D-skrivare i alla prisklasser, från instegsmodeller till högpresterande skrivare för serieproduktion, berättar Daniel Risberg, area sales manager på Protech.

Framför allt har Protech tagit med sig några olika Stratasys-produkter till mässan i Jönköping. Som trotjänaren F370, en kontorsmaskin som passar för såväl prototyper som fåstycksproduktion av delar, till exempel jiggar eller fixturer.

– Det är en smidig och pålitlig maskin som är väldigt användarvänlig, säger Daniel Risberg.

 

Instegsmodellen MakerBot Method X.

 

Färg i fokus

I montern visas även Stratasys J55 som har en byggplatta där delen byggs i en roterande rörelse. En maskin som är Pantone-certifierad och kan skriva ut i fullfärg, och är anpassad för en målgrupp som arbetar med itererande designprocesser. Det kan handla om konsumentvaror, konsumentelektronik eller fordon.

Förutom Stratasys olika produkter så visas även skrivbordsvarianten MakerBot Method X upp. En mindre skrivare som kan skriva ut med högpresterande termoplaster till industrin. En instegsmaskin för tillverkare som vill ha en maskin till ett lite lägre pris.

 

Ett urval av utskriftsprover i Protechs monter.

 

Vill veta mer om serieproduktion

Protech har även med sig utskriftsprover som gjorts med de olika teknikerna, inte minst de tre nya teknikerna från Stratasys: P3 (Programmable PhotoPolymerization Technology), SAF (Selective Absorption Fusion) och SL (stereolitografi).

Vad är besökarna mest nyfikna på?

– Framför allt möjligheterna att tillverka stora serier, det är ett naturligt nästa steg för många företag när det gäller additiv tillverkning, säger Daniel Risberg.

Hör Protechs Daniel Risberg tala under 3dp.se:s event AM-dagen. Hans presentation kommer att kretsa kring temat “Additiv tillverkning – kommer visionen att slå in”. Läs mer på amdagen.se.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: