Generativ design i rampljuset

Additivas vd Robert Andersson berättar om fördelarna med Paramatters och generativ design. Foto: Anja Degerholm

Hur fungerar generativ design och vilka fördelar har det? Det var frågor som stod i centrum i Additivas monter under Elmia Subcontractor. Men även nya 3D-skrivaren Flashforge Creator 4.

Robert Andersson, vd för Additiva förklarar hur Paramatters kan optimera tillverkningsprocessen:

– Efter att man har matat in information om delen som ska printas så ger programmet med hjälp av AI automatiskt de bästa förslagen för utformningen.

Skrivare med tre munstycken

Nytt hos Additiva är Flashforge Creator 4. En skrivare med stor och varm kammare med en byggvolym på 400x350x500 millimeter. Den har tre munstycken och kan printa flera olika typer av filament, och klarar kolfiber- och glasfibermaterial samt det gummiliknande materialet TPU.

– Den har precis släppts och jag tror att den kommer bli uppskattad av många kunder, säger Robert Andersson.

 

Additiva hade med sig Flashforge Creator 3 till mässan, föregångaren till nya maskinen Flashforge Creator 4.

Starka termoplaster

Han visar även upp de två högpresterande termoplasterna PEEK och Ultem som är otroligt starka utan att ha långa kolfiber. Med PEEK går det till exempel att printa med hög hastighet och materialet tål temperaturer uppemot 260 grader Celsius, och kan därmed till och med ersätta aluminium. Materialet kan printas i Intamsys olika 3D-skrivare.

Som återförsäljare av Intamsys och Flashforge kommer Additiva finnas representerad på Formnext i Frankfurt den 16-19 november.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: