”Måste övertyga industrin om fördelarna”

Kristian Vingerhagen och Torbjörn Holmstedt på Lasertech visar några av sina printade detaljer. Foto: Anja Degerholm

Karlskogaföretaget Lasertech är sedan december 2020 en del av börsnoterade industrikoncernen Xano. Under Elmia Subcontractor ställer Lasertech ut tillsammans med Xano-gruppen, och vill gärna sprida budskapet om additiv tillverkning.

– Det handlar om att övertyga industrin om fördelarna med tekniken. Och att det inte bara går att printa produkter utan även hjälpmedel till produktionen, som jiggar och fixturer, säger Torbjörn Holmstedt som var med och grundade företaget år 2000.

Lasertech sysslar med industriell 3D-printing och lasersvetsning. Man 3D-printar i metall och plast med maskiner från EOS, framför allt handlar det om legoproduktion.

“Visa industrin att det funkar”

Det är många kunder som stannar till vid Lasertechs monter under mässan och vill klämma och känna – och till och med testa att stå på en 3D-printad metallknut med nätmönster. Intresset finns, hur det ska översättas till praktik är nöten som måste knäckas.

– Vi vill visa industrin att tekniken faktiskt funkar. Vi märker att många företag tycker att det är ett spännande tillverkningssätt, säger Kristian Vingerhagen, 3D-tekniker på Lasertech.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: