”Måste övertyga industrin om fördelarna”

Kristian Vingerhagen och Torbjörn Holmstedt på Lasertech visar några av sina printade detaljer. Foto: Anja Degerholm

Karlskogaföretaget Lasertech är sedan december 2020 en del av börsnoterade industrikoncernen Xano. Under Elmia Subcontractor ställer Lasertech ut tillsammans med Xano-gruppen, och vill gärna sprida budskapet om additiv tillverkning.

– Det handlar om att övertyga industrin om fördelarna med tekniken. Och att det inte bara går att printa produkter utan även hjälpmedel till produktionen, som jiggar och fixturer, säger Torbjörn Holmstedt som var med och grundade företaget år 2000.

Lasertech sysslar med industriell 3D-printing och lasersvetsning. Man 3D-printar i metall och plast med maskiner från EOS, framför allt handlar det om legoproduktion.

“Visa industrin att det funkar”

Det är många kunder som stannar till vid Lasertechs monter under mässan och vill klämma och känna – och till och med testa att stå på en 3D-printad metallknut med nätmönster. Intresset finns, hur det ska översättas till praktik är nöten som måste knäckas.

– Vi vill visa industrin att tekniken faktiskt funkar. Vi märker att många företag tycker att det är ett spännande tillverkningssätt, säger Kristian Vingerhagen, 3D-tekniker på Lasertech.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]