Xact Metal vill nå fler med nytt system

Det är inte bara kapitalstarka företag som ska ha tillgång till bra metallskrivare. Det är Xact Metals vision och anledningen till att företaget nu släpper XM200G. Foto: Pressbild

Amerikanska tillverkaren Xact Metal lanserar nu XM200G, en familj med högpresterande 3D-skrivare för metall. Målet är att nå små och medelstora företag med prisvärda metallskrivare. Det nya systemet visas under mässan Formnext i Frankfurt.

– Med ett pris som startar på 990 000 svenska kronor är XM200G en metall-PBF (Powder Bed Fusion) 3D-skrivare som levererar hög utskriftshastighet för tillämpningar med höga krav. Introduktionen av XM200G är ytterligare ett exempel på att Xact Metal fortsätter kombinera kraven på industriell metall-PBF med innovativa teknologiska lösningar i en prisvärd nivå, säger Juan Mario Gomez, vd för Xact Metal i ett pressuttalande.

Finns med två lasrar

XM200G-familjen kan konfigureras med en eller två lasrar (XM200G2). Det är en vidareutveckling av XM200C och dess beprövade, lättanvända och kostnadseffektiva design, men med högpresterande galvanometersystem för laserstyrningen. Denna nya konstruktion ger snabbare utskriftshasighet och ger möjligheten till 3D-skrivare med fler lasrar.

För att öka utskriftshastigheten ger en XM200G med två lasrar en möjlighet att överlappa 100 procent av byggytan med 100 𝜇m laserpunkt eller 66 procent överlapp med en 50 𝜇m laserpunkt.

XM200G har en byggvolym på 150 x 150 x 150 millimeter och är en konfigurerbarmaskin med optioner som 100, 200 eller 400W fiberlaser, vattenkylda galvanometrar, utökad materialbehållare och åtkomst med handskar från utsidan för enkelt hanterande av detaljer och pulver med det integrerade pulverhanteringssystemet.

 

XM200G premiärvisas under mässan Formnext i Frankfurt. Foto: Anja Degerholm

Tillgänglig för fler

Xact Metal vill med släppet av XM200G ge konstruktörer, utvecklare och tillverkare möjligheten att skriva ut metalldelar med hög kvalitet och göra tekniken tillgänglig även för företag som inte är kapitalstarka. Till exempel för produktutveckling, tillverkning av verktyg, jiggar och fixturer, men även för att kunna introducera tekniken i utbildningssyfte. Enligt Xact Metal är denna metallskrivare lämplig för användning inom branscher som till exempel flyg-, fordons- och tillverkningsindustrin.

– Vi på Protech är riktigt glada att kunna introducera en högpresterande 3D-skrivare för metall till ett mycket attraktiv pris. Svenska små och medelstora företag får nu en chans att verkligen kunna utnyttja de fördelar som 3D-skrivarteknik ger vid tillverkning av metalldetaljer i låga serier, säger Anders Brask, vd för Protech Nordic AB, representant för Xact Metal i Sverige och Norden.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]