Stort sug efter efterbehandling

Ulf Qviberg, grundare av AM Efficiency, säger att responsen under Formnext har varit lång över förväntan. Foto: Anja Degerholm

I AM Efficiencys monter under Formnext är det knappt en lugn minut. Intresset för ett prisvärt efterbehandlingssystem med flera funktioner är stort, enligt företagets grundare Ulf Qviberg.

– Jag startade AM Efficiency för att jag såg ett behov på marknaden av efterbehandlingsutrustningen i ett lägre prissegment. Och här på mässan är det många som håller med mig, det finns en stor efterfrågan, säger han.

Med till Formnext har AM Efficiency CCP2 som släpptes tidigare i år. Den kombinerar tre olika funktioner i en maskin: rengöring, infärgning och polering. Det enda användaren behöver göra är att byta blästringsmedel mellan körningarna.

Flera återförsäljare på gång

För att visa maskinens främsta styrka, att den tar bort allt överblivet pulver, har AM Efficiency lagt ut en svart matta i montern. Och inte en vit pulverfläck så långt ögat kan nå.

– Det är en helt dammfri process.

Inför mässan berättade Ulf Qviberg för 3dp.se att ett viktigt mål med besöket i Frankfurt var att hitta återförsäljare i Europa. Det har han lyckats med, med råge.

– Vi har ett par intresserade i England, men även i Tyskland och Italien. Så det ser väldigt positivt ut.

 

Delar med pulverrester till höger, och resultatet efter körningar i CCP2 till vänster.

Runt 120 delar till CCP2 är 3D-printade, bland annat blästermunstyckena.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: