Vill sätta ny standard för metallprinting

Angel Llavero, vd för Meltio, och Daniel Ljungstig, vd för 3DVerkstan, på plats under Formnext. Foto: Anja Degerholm

Meltio, en relativt ny aktör på marknaden, sticker ut hakan och säger att de vill revolutionera den additiva tillverkningen med metall. 3dp.se träffade vd:n Angel Llavero under Formnext tillsammans med Daniel Ljungstig, vd för svenska återförsäljaren 3DVerkstan.

– Vi vill sätta nya spelregler för marknaden inom additiv tillverkning med metall, genom vår innovativa teknik som riktar sig mot massproduktion. Vårt mål är att redan nästa år vara det viktigaste företaget inom metall-AM, säger Angel Llavero.

Prisvärt alternativ

Meltios skrivare använder en process med svetstråd, så kallad Wire-Powder Laser Metal Deposition (WP-LMD) som är en DED-process, Directed Energy Deposition, där högeffektiv laser smälter tråd och pulver med hög exakthet.

Meltios lösningar finns med robot- och CNC-integration. Ledorden är användarvänlighet, pålitlighet och inte minst prisvärdhet.

– Folk som har sett våra filmklipp på sociala medier tror inte att det är på riktigt. Därför känns det extra roligt att vara här på mässan så de faktiskt kan få se kvaliteten på det vi gör, se maskinerna och känna på delarna, säger Angel Llavero.

 

Exempel på applikationer i Meltios monter under Formnext.

Stort intresse i Norden

Enligt Daniel Ljungstig är intresset på den nordiska marknaden stort och att möjligheterna med Meltios lösningar imponerar på kunderna. 3DVerkstan skrev avtal med Meltio i april och har redan sålt ett par system, en process som ofta tar runt ett halvår i vanliga fall. Och flera försäljningar är på gång.

– Meltio är ett alternativ till konkurrenternas avancerade system. Det handlar om att lösa de problemen som kunderna har i sin vardag, som till exempel tillverkning av verktyg, säger Daniel Ljungstig.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Så kan kunskapen om AM höjas

Den fjärde – och på sikt även den femte – industriella revolutionen står för dörren. Hur kan additiv tillverkning ha en plats i den utvecklingen? Och vilket behov av kompetens för den med sig? Det är något av det Sima Valizadeh tar upp i sin presentation under AM-dagen.

Publicerat av: 

Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]