The Industry satsar på återvunna material

EcoRubs vd Isac Andersson.

3D-skrivartillverkaren The Industry, tidigare BLB Industries, beställer återvunnet material av greentech-bolaget EcoRub. En order som är värd 1,5 miljoner kronor. 

EcoRub producerar pellets av återvunnet plast- och gummimaterial, något som 3dp.se skrivit om tidigare. Material lämpar sig för såväl 3D-printing som formsprutning, strängsprutning och kalandrering. Ett material som har både gummits elasticitet och styvheten hos hårda plaster.

Materialet ska levereras löpande under 2022 och är en viktig del av The Industrys ambition att jobba med återvunna material.

– Vår satsning på utveckling av avancerade 3D-printingmaterial tillsammans med branschens ledande aktörer ligger bakom denna order. Vår förmåga att kunna producera och leverera ett återvunnet material som är bättre än många av konkurrenternas jungfruliga material, är precis vad en kund som the Industry söker säger Isac Andersson, vd för EcoRub.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: