Effektivare tillverkning av kosmetikaförpackningar

Verner Hølleland, vd för HP Norge. Foto: Pressbild

På Formnext i november presenterade HP utökade partnerprogram, ekosystem och innovativa tillverkningsapplikationer utvecklade med Multi Jet Fusion och Metal Jet 3D-utskriftssystem. Dessutom presenterade de nya samarbeten, bland annat med världens största kosmetikaföretag L’Oréal.

Målet med samarbetet är att öka produktionsflexibiliteten och producera innovativa förpackningar, samt stärka kundernas upplevelser. L’Oréal vände sig till HP och deras Multi Jet Fusion-teknologi, och tillsammans arbetade företagen med att designa och skala upp stora mängder justerbara behållare så att L’Oréal kunde leverera, fylla och märka förpackningen på ett smidigare sätt. Detta resulterade i en kostnadsminskning på 33 procent och 66 procent i tidsbesparingar. Genom covid-19-pandemin har man också sett att detta är värdefullt då det ger L’Oréal en snabbare möjlighet att anpassa sig vid en förändring i konsumenternas köpbeteende.

– Med den effektiva utvecklingen av 3D-printing öppnar HP upp och möjliggör mer flexibla och hållbara lösningar. Samarbetet med L’Oréal är mycket spännande och visar att 3D-printing har en intressant framtid framför sig med oändliga möjligheter som kommer att öka produktionsflexibiliteten inom flera branscher, säger Verner Hølleland, vd för HP Norge.

Nya framsteg inom metallprinting

På Formnext visade HP också momenten kring Metal Jet-plattformen, inklusive nya delar och framsteg med partners som GKN och Volkswagen. Volkswagen integrerar delar tillverkade av HP Metal Jet på sin T-Roc Cabriolet. Delarna har klarat krocktestcertifiering och väger nästan 50 procent mindre än konventionella komponenter. När HP fortsätter att validera tillverkningsapplikationer med partners och kunder, går det mot en bredare kommersiell Metal Jet-tillgänglighet 2022.

För att möta den växande efterfrågan på smidigare 3D-tillverkning och personalisering inom olika branscher, utökar HP också sitt Digital Manufacturing Network (DMN) av certifierade underleverantörer. Detta säkerställer de högsta standarderna för kvalitet och tillförlitlighet när efterfrågan på Multi Jet Fusion-produktion ökar. Nätverket inkluderar nu både tillverkningspartners och Multi Jet Fusion-certifierade partners som utnyttjar HP:s 3D-printinglösningar för att designa, tillverka och leverera delar i stor skala. Mer än 30 nya Multi Jet Fusion-partner kommer att tillhandahålla kvalificerade, lokala produktionstjänster.

Text: Roger Stormo.

Översättning: Anja Degerholm.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: