Uppgraderade nyheter från Formlabs

Formlabs 3D-skrivare Form 3+. Foto: Pressbild

Tillverkaren Formlabs inleder 2022 med att presentera ett gäng nyheter. Framför allt de uppgraderade modellerna Form 3+ och 3B+, företagets hittills snabbaste 3D-skrivare, men även en nyhet på materialsidan.

De nya skrivarna baseras på den egenutvecklade SLA-teknologin low force och är en vidareutveckling av de populära modellerna Form 3 och Form 3B. Dessa har fått både ny maskinvara och mjukvara.

Uppgraderingarna ska möta användarnas största behov – att tillverka komponenter på så kort tid som möjligt för att kunna snabba på viktiga utvecklingsprojekt. Förutom att öka utskriftshastigheten med 20–40 procent har två nya skrivarna ett uppdaterat värmesystem och nya detaljer som stabiliserar lasersystemet för en bättre ytfinish.

Lanserar ny byggplattform

Formlabs presenterar även en ny byggplattform som är utrustad med deras patenterade Quick Release-teknik. Den nya generationens byggplatta gör arbetsprocessen snabbare och mycket mer hanterbar genom att användaren enklare kan avlägsna utskriften utan verktyg. På så sätt kan skador på delen undvikas. Nya Build Platform 2 medföljer alla Formlabs Form 3+ och 3B+ och är även kompatibel med befintliga Form 2, Form 3 och Form 3B.

 

Delar som printats med det nya materialet ESD Resin.

ESD Resin nytt material

Ytterligare en nyhet är materialet ESD Resin, Formlabs första ESD-säkra resin som ska avleda oreglerade elektrostatiska urladdningar. Materialet är framtaget för att skapa robusta, funktionella och dynamiska höljen för att skydda känsliga elektronikkomponenter från statisk urladdning. Enligt Formlabs kan denna nyhet möjliggöra applikationer i branscher så som bil- och rymdindustrin.

I Sverige är 3DVerkstan återförsäljare av Formlabs produkter. Läs mer om produktnyheterna här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.