Meltio släpper egna svetstrådsmaterial

Meltios första egna materialsläpp består av fem olika produkter. Foto: Pressbild

Meltio lanserar nu en första uppsättning av egna material till sin 3D-skrivarlösning som baseras på LMD-teknologin (Laser Metal Deposition). Det handlar om fem olika produkter som kommer att släppas under 2022. 

Det första släppet av material inkluderar Rostfritt stål 316L, Rostfritt stål 308L, Kolstål ER70S, Titan 64 och Inconel 718. Materialen har genomgått omfattande tester under noggrant kontrollerade förhållanden, med validerade egenskaper och optimerade utskriftsparametrar redo för print. Koppar, aluminium och andra eldfasta material är också under utveckling.

Öppen för tredjepartsmaterial

Meltios plattform kommer även i fortsättningen att vara öppen och kompatibel med material från tredje part. Deras 3D-lösningar för metall hanterar för närvarande de flesta rostfria stål, kolstål, verktygsstål samt titan- och nickellegeringar. Dessutom har Meltios kundledda projekt visat goda resultat vid utskrift med invar, kobolt-kromlegeringar och ädelmetaller.

Meltio har rönt stor uppmärksamhet med sin svetstrådsteknik, som ett enklare och billigare alternativ till utskrifter med pulverbädd. Företaget har som uttalat mål att leverera högpresterande och lättanvända lösningar till ett överkomligt pris.

3DVerkstan är återförsäljare av Meltios produkter i Sverige.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.