Investerar i ytterligare 80 3D-skrivare

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 9 februari 2022
Lostboyslabs ”3D print farm” utökas nu med 80 Prusa-maskiner. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Lostboyslab utökar sin maskinpark med 80 FDM-skrivare från tjeckiska Prusa Research. Investeringen innebär att Vellingeföretaget blir en av Europas största tillverkningsenheter inom 3D-printing.

Lostboyslab har växt snabbt. 3dp.se besökte företaget i maj 2021, som då hade varit aktivt i ungefär ett år och redan hade ett hundratal 3D-skrivare rullande. Sedan dess har maskinparken växt till cirka 140 och nu utökas den alltså med ytterligare med 80 stycken Original Prusa i3 MK3S+ och Original Prusa XL.

Det gör att ”Lostboyslabs Alpha Zero 3D print farm” är en av Europas största med runt 220 3D-skrivare. Det innebär också att kapaciteten för FDM-printing fördubblas. Företaget skriver i ett pressutskick att investeringen är en följd av en ökad efterfrågan på 3D-skrivartjänster, inte minst med återvunna material.

”Mest pålitliga maskinerna”

Valet av leverantör för de 80 3D-skrivarna var självklart.

– FDM-skrivarna från Prusa Resarch har bevisat gång på gång att det är de mest pålitliga maskinerna med öppet material-system, som lämpar sig väl för additiv tillverkning med återvunna och hållbara material som vi utvecklar tillsammans med våra partners, säger Stefan Larsson, vd för Lostboyslab.

– Våra skrivare vinner mark inom industriella applikationer och det är vi glada över med deras kvalitet och tillförlitlighet de kommer lätt att lyckas i konkurrensen av ojämförligt dyrare skrivare, säger Josef Prusa, grundare och vd för Prusa Research.

Läs vidare

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1

3D-printade komponenter i nya Apple Watch

En rapport från TF International Securities analytiker Ming-Chi Kuo indikerar att nya smartklockor från Apple Inc. kommer att innehålla 3D-printade metallkomponenter.
applewatch

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1