EnvisionTEC blir Etec

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 16 februari 2022

För drygt ett år sedan köpte Desktop Metal upp EnvisionTEC, en pionjär inom DLP-teknologin. Nu lanseras det nya varumärket Etec som kommer fokusera på industriell tillverkning i stora volymer.

EnvisionTEC har sedan förvärvet varit ett helägt dotterbolag till Desktop Metal. Företaget var tidigt ute med DLP-processen, Digital Light Processing, för bland annat utskrifter inom sjukvård, dental, medicin och för smycken. Applikationer som kännetecknas av exakthet och fin ytfinish.

Fokusera på kundernas behov

Under 2021 startade Desktop Metal nya bolaget Desktop Health som fokuserar på sjukvård och dental. Det nya varumärket Etec kommer att vara inriktat på 3D-printinglösningar med fotopolymerer för massproduktion av till exempel konsument- och industriprodukter till slutkund.

– Vår lansering av Etec och Desktop Health tillåter oss att prata mer direkt till specifika kunder och fokusera på deras behov och betjäna dem bättre. Etec erbjuder otroligt kraftfulla 3D-skrivare i kombination med exklusiva material som redan driver en ny våg av konsument- och industriell innovation, säger Ric Fulop, Desktop Metals grundare och vd, i ett pressuttalande.

 

Ric Fulop, Desktop Metals grundare och vd. Foto: Pressbild

Läs vidare

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

3D-printade komponenter i nya Apple Watch

En rapport från TF International Securities analytiker Ming-Chi Kuo indikerar att nya smartklockor från Apple Inc. kommer att innehålla 3D-printade metallkomponenter.
applewatch

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1