Studie visar på stark investeringsvilja

Nadav Goshen, vd för MakerBot.

Investeringarna i additiv tillverkning väntas öka under 2022. Det visar en undersökning som Stratasys-ägda bolaget Makerbot gjort bland 1 200 professionella användare världen över. Av de som svarat uppger 69 procent att de planerar att investera i hårdvara, material eller tillbehör det kommande året.

De som medverkar i studien representerar 20 olika branscher, allt ifrån flyg- och bilindustri till sjukvård och konsumentprodukter. 77 procent svarar att de gjorde investeringar i additiv tillverkning under förra året och av dessa planerar 84 procent att göra ytterligare investeringar under 2022. Totalt sett är det 69 procent av de svarande som planerar investeringar under året.

Förväntar sig förbättringar

Bland fördelarna med tekniken nämner mer än hälften av respondenterna möjligheten att förbättra sina FoU-projekt och drygt en tredjedel att minska beroendet av externa leverantörer.

Många vill se förbättringar när det gäller tekniken, så som bättre utskriftskvalitet (83 procent), snabbare utskrifter (65 procent) och större byggvolymer (52 procent). Respondenterna vill också se att AM-branschen utvecklas under de kommande åren för att möta de förändrade kraven från sina användare, till exempel att 3D-printing kan spela en större roll i leveranskedjan och användas för mer lokal tillverkning.

Ökade gröna krav

Resultaten visar även att intresset för hållbarhet växer. Till exempel använder 22 procent av de tillfrågade 3D-print för att hjälpa dem att minska tillverkningsavfallet, medan 38 procent förväntar sig förbättringar av hållbarhets- och återvinningsarbetet under de kommande åren.

– Mitt under den turbulens som pågår runt om i världen ser professionella inom design, ingenjörskonst och tillverkning 3D-printing som vägen framåt. Resultaten från vår rapport visar en iver att öka både användningen och investeringarna i och med att 3D-printing har visat sig kunna påskynda produktutveckling och transformera företagen, säger Nadav Goshen, vd för MakerBot, i ett uttalande.

Hela rapporten kan laddas ner här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.