Wohlers ser stark tillväxt i branschen

Årets upplaga av “Wohlers Report, 3D Printing and Additive Manufacturing, Global State of the Industry” har landat. Foto: Pressbild

Den årliga Wohlers Report ses av många som den viktigaste trendanalysen inom additiv tillverkning. Årets rapport, som är den 27:e i ordningen, visar på stark och bred tillväxt i branschen.

Under 2021 köptes Wohlers Associates upp av standardiseringsorganisationen ASTM International. Wohlers report 2022 är därmed den första rapporten som ges ut sedan förvärvet.

Årets rapport visar att branschen för additiv tillverkning har ökat med 19,5 procent under 2021. Det kan jämföras med motsvarande siffra för 2020 som låg betydligt lägre, 7,5 procent. Det skriver Wohlers Associates i ett pressmeddelande.

– Som väntat har branschen återgått till en period av framsteg och investeringar. Denna expansion sträcker sig över flyg, sjukvård, fordon, konsumentprodukter, energi och andra sektorer, säger Terry Wohlers, chef för rådgivningstjänster och marknadsinformation på Wohlers Associates och grundare av företaget.

 

Grafen ovan visar hur användningen av polymerpulver ökat jämfört med fotopolymer. Illustration: Wohlers Associates

Polymerpulver ökar

Resultaten visar på en större mognad när det gäller såväl teknologin i sig och branschen som helhet. Allt fler företag använder additiv tillverkning för serietillverkning och för att specialanpassa sina produkter.

Ett tecken på denna mognad, är enligt Wohlers, att konsumtionen av polymerpulver ökade med 43,3 procent under förra året och gick om fotopolymer som det mest använda materialet inom additiv tillverkning.

Nya avsnitt i årets rapport

Den 425 sidor tjocka rapporten har skrivits av 93 medförfattare som är experter inom sina respektive områden. Materialet grundar sig på underlag från 260 servicebyråer, maskintillverkare och producenter av tredjepartsmaterial.

Rapporten innehåller avsnitt om bland annat för- och efterbehandling, de senaste teknologierna, applikationer och branschtrender. Nytt för i år är kapitel om att skala upp sin AM-produktion, kvinnor inom 3D-printing och exempel på banbrytande FoU-program. Rapporten innehåller även detaljer om 147 investeringar samt 75 fusioner, förvärv och börsintroduktioner på AM-marknaden.

Läs mer om rapporten här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.