Peugeot satsar på 3D-printade tillbehör

 

Hållare för solglasögon, burkar, mobiltelefon eller kreditkort. När biljätten Peugeot för första gången använder additiv tillverkning är det fokus på tillbehören, speciellt framtagna för nya Peugeot 308.

Tillbehören är ett resultat av en gemensam arbetsprocess där Peugeots design-, produkt- och forsknings- och utvecklingsteam har samarbetat med HP, Mäder och Erpro. Delarna är utskrivna med HP:s pulverbäddsteknik, Multi Jet Fusion (MJF), och en helt ny flexibel polymer.

Syftet med projektet har varit att ta fram innovativa produkter som är behagliga att ta på, lätta att använda och skapa. Formgivarens mål var att göra tillbehören mer synliga och attraktiva genom att förnya och använda moderna material. Att det blev just dessa tillbehör grundar sig i en detaljerad analys av hur förare och passagerare använder olika typer av förvaring.

Tillbehören finns tillgängliga i Peugeots Lifestyle-butik.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: