Konferensen Additive Intelligence 4.0 återuppstår

Applikationscenter för additiv tillverkning på RISE är arrangör för konferensen Additive Intelligence 4.0.

Forskningsinstitutet RISE bjuder i månadsskiftet maj-juni in till konferensen Additive Intelligence 4.0. På programmet står presentation av de senaste forskningsresultaten, trenderna och industriella exemplen på hur additiv tillverkning kan stärka svensk industri.

Konferensen anordnades 2018 och 2019, men hade uppehåll under pandemin. När det nu är dags igen så är det ämnen som hållbarhet och hållbara material, arbetsmiljö och hälsa, kvalitetssäkring och design för AM som står på agendan.

Målet är att visa hur additiv tillverkning kan användas inom olika delar av värdekedjan, allt från konstruktion och produktutveckling, utveckling av material och dess egenskaper, till själva tillverkningen och efterföljande processer såsom bearbetning, yt- och värmebehandling samt kvalitetssäkring.

Additive Intelligence 4.0 anordnas den 31 maj-1 juni på Lindholmens konferenscenter i Göteborg. Arrangör är Applikationscenter för additiv tillverkning på RISE tillsammans med Chalmers samt ett antal företag och organisationer i branschen. Sista anmälningsdag är den 13 maj, anmälan kan göras via denna länk där det även finns mer information.

Ett urval av talarna:

  • Andreas Graichen, Principal Key Expert Manufacturing Engineering, Siemens Energy.
  • Torbjörn Larsson, Senior Principal Engineer, Volvo Car Corporation.
  • Hans Kimblad, Technical Director, Digital Metal.
  • Frédéric Le Moullec, Sales Director, AddUp.
  • Helen Karlsson, Adjunct Associate Professor, Linköping University.
  • Sepehr Hatami, Researcher, RISE.
  • Eduard Hryha, Director of CAM2, Chalmers University of Technology.
  • Axel Nordin, Senior Lecturer, Lund University.
  • Matthew Smyth, Director of Circular Services, Stora Enso.
  • Jörg Volpp, Associate Professor, Luleå University of Technology.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: