Xerox och Siemens gör gemensam sak

Tillsammans ska Xerox och Siemens utveckla nuvarande och kommande modeller av 3D-skrivaren ElemX. Foto: Pressbild

Xerox Elem Additive Solutions har ingått ett strategiskt samarbete med Siemens för att förstärka kapaciteten när det gäller additiv tillverkning i metall.

Siemens Digital Industries (DI) fokuserar på lösningar för automation och digitalisering och har nu investerat i en ElemX 3D-skrivare från Xerox. Skrivaren ska placeras vid företagets Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub (CATCH) som riktar in sig på industrialisering av additiv tillverkning som görs i samarbete med maskintillverkare, materialleverantörer och slutkunder.

ElemX utnyttjar Xerox additiva teknik för flytande metall som använder kostnadseffektiv aluminiumtråd och innehåller den senaste Siemens SINUMERIK 840D sl kontrollplattformen med dess inbäddade digitala tvillingteknologi för att optimera utskriftsprocessen.

 

Exempel på del som 3D-printats med Xerox ElemX, som drivs av styrsystemet SINUMERIK 840D sl från Siemens. Foto: Pressbild

Gemensam väg framåt

Siemens och Xerox skriver i ett pressmeddelande att de har ett ömsesidigt intresse av att utforska teknisk utveckling inom automation, mjukvara, material och processer för nuvarande och framtida ElemX-system.

– Detta är ytterligare en viktig milstolpe för vår ElemX-teknik, och vi ser fram emot att arbeta med en innovativ och framåtsträvande organisation som Siemens. Tillsammans kommer Siemens och Xerox Elem Additive Solutions att göra det möjligt för våra kunder att tillverka delar på begäran med tillförsikt och maximera nya möjligheter att förbättra leveranskedjans motståndskraft, säger Tali Rosman, VP och GM för Xerox Elem Additive Solutions.

– Tillsammans med Xerox tillför vi årtionden av Siemens beprövade erfarenhet när det gäller automation och teknologi till additiv tillverkning, vilket hjälper kunderna att integrera affärskritiska produktionsverktyg för framtida tillverkningsstrategier, säger Tim Bell, Head of Additive Manufacturing, Siemens Industry.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: