Dubbla lasrar ger fördubblad effekt

Nya 3D Systems SLA 750 Dual med två lasrar, en del av företagets kompletta arbetsflödeslösning. Inuti 3D-skrivaren: Delar printade med Accura AMX Rigid Black. Foto: Pressbild

3D Systems var pionjärer inom SLA (stereolitografi). Medgrundaren Chuck Hull myntade begreppet 1986 och tog patent på teknologin samma år. Nu släpper företaget, vad de hävdar är, den snabbaste SLA-skrivaren på marknaden.

3D-skrivarserien SLA 750 är avsedd för storskaliga utskrifter i stora volymer inom branscher så som transport, motorsport, tillverkning, flyg och sjukvård. SLA 750 Dual är utrustad med dubbla lasrar som skriver ut synkront, dubbelt så snabbt och med tre gånger så snabb genomströmning som tidigare generationer av SLA-3D-skrivare. Det är den första SLA-skrivaren i sitt slag med två lasrar, enligt 3D Systems.

SLA 750 har endast en laser, men kan ändå leverera 30 procents snabbare utskriftshastighet och kan uppgraderas med ytterligare en laser. Båda modellerna är utrustade med ett 15 procent större hölje än tidigare och Hyper-Scan Vector-teknologin, som optimerar hastigheten och faktorer så som laserfokus och effekten i utskriften.

Nytt materialsläpp

I samband med lanseringen av SLA 750-serien så gör 3D Systems även ett materialsläpp. Nya Accura AMX Durable Natural ska kunna tåla upprepade mekaniska belastningar och stötar. Materialet är testat enligt ASTM D4329 och ASTM G194 för inomhusbruk i upp till åtta år och utomhus upp emot ett och ett halvt år.

Accura AMX Durable Natural är utformad för att motstå upprepade böjningar, som i detta dornverktyg som kan avlägsnas helt från det omslutande kolfiberröret.

Nytt på efterbehandlingssidan

3D Systems släpper även ett efterbehandlingssystem, PostCure 1050, för torkning och härdning. Det är kompatibelt med alla 3D Systems resinskrivare och ska klara efterbehandlingsprocesser i hög volym och klara stora delar som mäter upp emot 1050 x 750 x 600 millimeter. Dessutom släpps Oqton Manufacturing OS som ska integrera hela lösningen på ett sömlöst sätt.

– Jag ser lanseringen av den här nya plattformen – som omfattar ett tillval med dubbel laser, Accura-material och en specialutformad härdningsugn – som ett exempel på hur vi genomför en global AM-strategi som fokuserar på våra styrkor, säger David Leigh, Executive Vice President och CTO för additiv tillverkning på 3D Systems i ett pressuttalande.

SLA 750 kommer att finnas tillgänglig under andra kvartalet 2022 och SLA 750 Dual under det fjärde kvartalet i år.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.